#kaslaimės
Pergalė prieš lygos debiutantus

Šeštadienį Širvintose “Banga” 1:0 įveikė Vilniaus raj. “TransInvest”.

Prieš lygos debiutantus “Banga” sužaidė puikų pirmąjį kėlinį. Varžovai neturėjo realių progų ir M.Bertašiaus ginamiems vartams grasino tik tolimais smūgiais. Tuo tarpu gargdiškių atakos smaigalyje siautė V.Paulauskas. Jei 4 minutę po “Bangos” puolėjo baudos smūgio iš 25 metrų kamuolys praskriejo greta vartų, tai 22 minutę V.Paulauskas, suklaidinęs du gynėjus ir prasiveržęs iš kairiojo krašto į aikštės vidurį, smūgiavo tiksliai į apatinį vartų kampą – 1:0.
Artėjant pirmojo kėlinio pabaigai V.Paulauskas dar vienu tolimu smūgiu patikrino “TransInvest” vartininko S.Melashenko budrumą.
Antrojo kėlinio pradžioje labai aktyviai sužaidę aikštės šeimininkai buvo arti tikslo – R.Ohore iš 20 metrų smūgiuotą kamuolį M.Bertašius nukreipė už galinės linijos. Po kelių akimirkų po G.Jarusevičiaus smūgio kamuolys kliudė vieną iš futbolininkų ir prariedėjo greta virpsto.
58 minutę dar kartą padirbėti teko S.Melashenko – M.Ramanauskas baudos smūgiu pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur A.Lara galva pavojingai smūgiavo į vartus.
Artėjant rungtynių pabaigai aikštės šeimininkai padidino spaudimą. 82 minutę “Bangai” nusišypsojo sėkmė – po grubios klaidos gynyboje H.Devens smūgiavo iš 10 metrų, tačiau kamuolys praskriejo greta vartų. Dar kartą atakos smaigalyje H.Devens atsidūrė tiksint paskutinėms sekundėms, tačiau ir vėl smūgiavo netiksliai.
Rungtynių santrauka – TOPsport A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentaras – TOPsport A lyga YouTube kanale.

TransInvest (Vilniaus raj.) – Banga (Gargždai) 0:1 (0:1)
Įvarčiai: 22 min. V.Paulauskas (Banga).
Įspėjimai: 90+4 min. M.Sato (TransInvest); 70 min. M.Ramanauskas, 72 min. K.Shults (Banga).
“Bangos” sudėtis: M.Bertašius, N.Žebrauskas, B.Šatkus, A.Lara, K.Shults, Cesinha (74′ C.Eduardo), D.Norvilas, M.Ramanauskas, V.Piliukaitis (90+2′ M.Andrejev), P.Srėbalius (65′ J.Santos), V.Paulauskas (65′ V.Magdušauskas). Atsargoje liko: K.Smilingis, V.Antužis, E.Kirjanov, E.Smulkys, K.Toleikis.
Kitas rungtynes “Banga” žais balandžio 21 dieną 15 valandą Kaune su “Hegelmann”.