#kaslaimės
Čempionai buvo pajėgesni

Sekmadienį Gargždų miesto stadione “Banga” 1:4 pralaimėjo Vilniaus “Žalgiriui”.

Pirmajame kėlinyje vilniečiai turėjo iniciatyvą, tačiau aktyviai varžovus spaudę gargždiškiai neleido svečiams kurtis progų. Tikriausiai tik dvi “Žalgirio” atakos buvo itin pavojingos, tačiau ir jų čempionams pakako. Jei 10 minutę M.Miličkovič smūgis iš 17 metrų, kai kamuolys praskriejo greta virpsto, tik pagąsdino “Bangos” gerbėjus, tai artėjant kėlinio pabaigai sostinės ekipos kombinacija baigėsi įvarčiu. “Žalgiriui” pakėlus kampinį M.Oyewusi galva numetė kamuolį arčiau M.Bertašiaus ginamų vartų ir D.Kazlauskas iš arti nuginklavo “Bangos” vartininką – 0:1.
Antrąjį kėlinį gargždiškiai pradėjo labai nesėkmingai. Jau 47 minutę po perdavimo iš kairiojo krašto M.Oyewusi galva pasiuntė kamuolį į vartus – 0:2.
52 minutę “Banga” turėjo progą sušvelninti rezultatą, kai baudos aikštelės prieigose kamuolį iš varžovų perėmė M.Petrikas. Deja, V.Piliukaičio smūgį atrėmė E.Gertmonas.
68 minutę svečiai trečią kartą nuginklavo M.Bertašių, kai į baudos aikštelę įkirtęs M.Oyewusi gavo puikų perdavimą ir tiksliai smūgiavo į tolimąjį apatinį vartų kampą – 0:3.
“Bangos” gerbėjų nuotaiką kiek pakėlė R.Vėževičius, po I.Venckaus perdavimo iš kairiojo krašto pasiuntęs kamuolį į “Žalgirio” vartus – 1:3.
Jau per teisėjo kompensuotą laiką vilniečiai ketvirtą kartą nubaudė “Bangą” už klaidą savo baudos aikštelės prieigose – R.Jansonas smūgiu galva užbaigė komandos draugų pradėtą darbą – 1:4.
Paskutinėmis sekundėmis komandos apsikeitė pavojingomis progomis. Pirmiausia M.Bertašius sutrukdė vilniečiams pasiųsti kamuolį į vartus, o vėliau ir E.Gertmonas atrėmė pavojingą I.Venckaus smūgį.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Banga (Gargždai) – Žalgiris (Vilnius) 1:4 (0:1).
Įvarčiai: 84 min. R.Vėževičius (Banga); 40 min. D.Kazlauskas, 47 min. ir 68 min. M.Oyewusi, 90+1 min. R.Jansonas (Žalgiris).
Įspėjimai: 71 min. R.Šveikauskas, 81 min. R.Vėževičus, 82 min. V.Piliukaitis (Banga); 66 min. D.Kazlauskas, 87 min. A.Vilhjalmsson (Žalgiris).
“Bangos” sudėtis: M.Bertašius, M.Andrejev (59′ K.Shults), S.Urbys, J.Januševskij (73′ I.Venckus), R.Šveikauskas, V.Antužis, M.Petrikas (59′ V.Paulauskas), D.Norvilas, G.Vieira, V.Piliukaitis, K.Laukžemis (59′ R.Vėževičius). Atsargoje liko: K.Smilingis, E.Kirjanov, E.Smulkys, K.Toleikis.
Kitas rungtynes “Banga” žais sekmadienį, liepos 9 dieną, 18 valandą Alytuje su vietos “Dainava”.