#kaslaimės
Lygiosios Šiauliuose

Šeštadienį Šiauliuose “Banga” lygiosiomis 1:1 sužaidė su antrąją poziciją A lygoje užimančiais “Šiauliais”.

Didžiąją pirmojo kėlinio dalį iniciatyvą turėjo aikštės šeimininkai. Tiesa, daugybę kampinių kėlusiems šiauliečiams tik porą kartų pavyko sukelti rimtą pavojų prie M.Bertašiaus vartų. 6 minutę iš aštraus kampo kamuolį į vartus bandė nukreipti O.Shchebetun, tačiau “Bangos” vartininkas atrėmė smūgį. Po kelių minučių tolimą perdavimą gavęs G.Micevičius smūgiu galva permetinėjo kamuolį per vartus palikusį M.Bertašių, tačiau vartininkas sugebėjo pasiekti kamuolį.
39 minutę vieną iš retų “Bangos” atakų baigėsi tiksliu smūgiu. R.Vėževičius baudos aikštelėje atmetė kamuolį įbėgančiam C.Eduardo. “Bangos” legionieriaus nepavykęs smūgis tapo perdavimu R.Šveikauskui, kuris iš kelių metrų nukreipė kamuolį į tinklą.
Antrajame kėlinyje vaizdas nesikeitė – šiauliečiai turėjo iniciatyvą, o “Banga” bandė kontratakuoti. Jei pirmieji aikštės šeimininkų bandymai tikslo nepasiekė, tai 66 minutę po M.Kuklio pakelto kampinio S.Paulius baudos aikštelėje laimėjo dvikovą su “Bangos” gynėjais ir iš arti galva nukreipė kamuolį į vartus.
Kai jau atrodė, jog “Bangos” laukia labai sunki rungtynių pabaiga, šiauliečiai liko mažumoje. 68 minutę pavojingos atakos smaigalyje atsidūręs G.Micevičius per toli atleido kamuolį ir prasižengė prieš M.Bertašių. Ši pražanga virto antrąja geltona kortele ir pašalinimu iš aikštės.
Kiekybinę persvarą įgijusi “Banga” išlygino žaidimą, o dvikovos pabaigoje sukūrė keletą pavojingų epizodų prie šiauliečių vartų. 88 minutę P.Srėbaliaus smūgį iš baudos aikštelės nesėkmingai atrėmė L.Paukštė, bet vartininką išgelbėjo gynėjai. Netrukus po K.Laukžemio perdavimo galimybę iš baudos aikštelės smūgiuoti į vartus turėjo K.Žebrauskas, bet kamuolys nuskriejo virš skersinio. Jau per teisėjo kompensuotą laiką užsitęsusioje “Bangos” atakoje B.Šatkus galva atmetė kamuolį R.Šveikauskui, tačiau šio pavojingą smūgį atrėmė L.Paukštė.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Šiauliai (Šiauliai) – Banga (Gargždai) 1:1 (0:1).
Įvarčiai: 66 min. S.Paulius (Šiauliai); 39 min. R.Šveikauskas (Banga).
Įspėjimai: 10 min. E.Jankauskas, 45+1 min. D.Romanovskij, 45+2 min. G.Micevičius, 74 min. Y.Yefremov (Šiauliai); 45+1 min. R.Vėževičius, 57 min. K.Laukžemis, 73 min. D.Norvilas (Banga).
Pašalinimas: 68 min. (už antrą geltoną) G.Micevičius (Šiauliai).
“Bangos” sudėtis: M.Bertašius, C.Eduardo, J.Januševskij, R.Šveikauskas, B.Šatkus, V.Antužis, R.Vėževičius (63′ K.Žebrauskas), D.Norvilas (79′ P.Srėbalius), G.Vieira, V.Piliukaitis (88′ M.Andrejev), K.Laukžemis. Atsargoje liko: K.Smilingis, E.Kirjanov, E.Smulkys, K.Toleikis, I.Venckus.
Kitas rungtynes “Banga” žais tik po rinktinių pertraukos – birželio 25 dieną 18 valandą Gargždų miesto stadione susitiks su “Panevėžiu”.