#kaslaimės
Dvikova su lyderiais

Po serijos rungtynių svetimuose stadionuose “Banga” grįžta į Gargždų miesto stadioną ir penktadienį 18:30 susitiks su Alytaus “Dainava”.
Alytiškiai šiuo metu yra vienvaldžiai I lygos pirmenybių lyderiai. Per 7 susitikimus “Dainavos sąskaitoje – penkios pergalės ir dvejos lygiosios. Įdomu, kad abejos lygiosios (pirmose ir paskutinėse rungtynėse) užfiksuotos Kauno NFA aikštėje. Ir, beje, panašiomis aplinkybėmis – varžovai lygino rezultatą jau per teisėjo pridėtą laiką. Balandžio pradžioje “Dainavai” taip nepasisekė žaidžiant su “Stumbru B”, o gegužės 11 dieną – su NFA.
Tiesa, vieną kartą ir patiems Alytaus atstovams nusišypsojo sėkmė mušti lemiamą įvartį per teisėjo pridėtą laiką – dvikovoje su “Panevėžiu” pergalę lėmė 94 minutę skirtas vienuolikos metrų baudinys.
Lyginant su praėjusiais metais, “Dainava” išgyveno nemažas permainas. Pasikeitė ne tik visi legionieriai, komandą paliko ir kai kurie svarbūs lietuviai. Į A lygos klubus sugrįžo L.Čerkauskas ir K.Gvildys, o L.Sendžikas šiame sezone vilki “Kupiškio” marškinėlius. Prie likusių klube L.Savasto, R.Stankevičiaus ir L.Baranausko prisijungė į Alytų sugrįžę M.Strauka ir M.Matijoška bei praėjusiame sezone A lygoje rungtyniavę B.Spietinis, A.Rocys (abu “Jonava”) ir T.Bučma (“Kauno Žalgiris”). Svarbų vaidmenį “Dainavoje” vaidina ir netrukus penkioliktąjį gimtadienį švęsiantis G.Jarusevičius. Tiesa, dėl patirtos traumos šio futbolininko greičiausiai Gargžduose neišvysime.
“Dainavos” legionierių būrys ir gausus, ir gana margas – septyni legionieriai atstovauja šešioms šalims. Kiek didesnis yra ruso K.Morozov, kolumbiečio S.Vasquez ir prancūzo E.Timba indėlis. Kiti žaidžia rečiau, tačiau paprastai po keitimo pasirodantis ukrainietis D.Zaitsev jau spėjo pasižymėti keturis kartus.
Pasikeitė ir alytiškių treneris – komandos vairas šiemet patikėtas patyrusiam Donatui Vencevičiui.