#kaslaimės
Antroji merginų pergalė

Sekmadienį Gargždų miesto stadione “Bangos” merginos 2:1 įveikė Šiaulių FA-SG.

Iš protokolo. Banga (Gargždai) – FA-SG Šiauliai (Šiauliai) 2:1 (2:1).
Teisėjas – L.Jonušis. Žiūrovų – 150.
Įvarčiai: 2 min. ir 39 min. L.Gedminaitė (Banga); 12 min. G.Toropovaitė (FA-SG).
Įspėjimai: 61 min. V.Žatkina, 72 min. M.Grikšaitė (Banga); 25 min. R.Butkutė, 41 min. A.Patilskytė, 53 min. G.Toropovaitė, 54 min. K.Gudelevičiūtė, 68 min. S.Rumčikaitė (FA-SG).
“Bangos” sudėtis: V.Jurgaitytė, D.Švarcaitė, R.Tarasevičiūtė, K.Žiliūtė, E.Petrauskaitė, M.Judeikytė (66’ A.Bondarenko), P.Narbutaitė, K.Pranulytė, V.Žatkina (82′ I.Petrauskaitė), M.Grikšaitė, L.Gedminaitė.

Jau antrąją minutę “Bangos” merginos pasinaudojo varžovių klaida ir L.Gedminaitė įveikė varžovių vartininkę A.Klevečkaitę – 1:0. Vienuoliktą minutę L.Gedminaitė turėjo antrą galimybę nuginkluoti šiauliečių vartininkę, tačiau smūgiavo greta vartų. Netrukus “Banga” sulaukė bausmės už neišnaudotą galimybę – gargždiškės suklydo prie savo vartų ir G.Toropovaitė aukšta trajektorija pasiuntė kamuolį į vartus – 1:1.
Po kiek ramesnio kėlinio vidurio “Banga” aktyviai ir aštriai sužaidė paskutines penkioliką minučių. 29 minutę po perdavimo iš dešiniojo krašto L.Gedminaitė smūgiavo iš baudos aikštelės, tačiau A.Klevečkaitė nukreipė kamuolį virš vartų. 36 minutę V.Žatkina pabėgo nuo gynėjos, tačiau šiauliečių vartininkė vėl išgelbėjo komandą. 39 minutę po M.Grikšaitės perdavimo L.Gedminaitė vėl išbėgo į akistatą su G.Klevečkaite. Šiaulių vartininkė atrėmė pirmąjį smūgį, tačiau buvo bejėgė sukliudyti pakartotiniam “Bangos” puolėjos bandymui – 2:1.
Kova tarp “Bangos” ir A.Klevečkaitės tęsėsi ir antrajame kėlinyje. 47 minutę M.Judeikytė baudos aikštelėje suklaidino dvi gynėjas ir perdavė kamuolį L.Gedminaitei, tačiau pastarosios smūgį atrėmė vartininkė. 71 minutę po V.Žatkinos perdavimo iš dešiniojo krašto jau ir vartininkė nebūtų išgelbėjusi viešnių, tačiau M.Grikšaitė iš arti pasiuntė kamuolį virš vartų. 78 minutę jau pati M.Grikšaitė susikūrė progą smūgiui, tačiau kamuolys praskriejo greta virpsto.
Laimei, šiaulietės nesugebėjo nubausti gargždiškių už neišnaudotas progas ir dvikova baigėsi 2:1.
Kitas rungtynes mūsų merginos žais Šiauliuose balandžio 29 dieną su “Gintra-Universitetu”.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”16″ gal_title=”20180415″]