#kaslaimės
Dar viena pergalė

Šeštadienį Gargždų miesto stadione “Banga” 2:1 įveikė Utenos “Utenį”.

Iš protokolo. Banga (Gargždai) – Utenis (Utena) 2:1 (2:1).
Teisėjas – M.Lukjančiukas. Žiūrovų – 450.
Įvarčiai: 1 min. G.Samsonik, 45+2 min. K.Gnedojus (Banga); 40 min. A.Borodinas (Utenis).
Įspėjimai: 23 min. V.Pocevičius, 78 min. J.Skuodas, 84 min. N.Žebrauskas (Banga); 26 min. J.E.Hernandez, 84 min. D.Šėgžda (Utenis).
“Bangos” sudėtis: I.Driomovas, V.Antužis, E.Bračkus, K.Gnedojus, A.Bačanskis, D.Zubauskas (25′ E.Anulis, 58′ A.Skurdelis), V.Pocevičius, G.Samsonik (46′ J.Skuodas), K.Urbaitis, P.Lotužys (72′ N.Žebrauskas), R.Krušnauskas (90+1′ M.Petrikas). Atsargoje liko: K.Smilingis, M.Ilginis.

Dvikova “Bangai” prasidėjo fortūnos šypsniu – jau 52 sekundę uteniškai nesėkmingai išmušinėjo kamuolį iš savo baudos aikštelės ir šis, atšokęs nuo G.Samsonik, įskriejo į svečių vartus – 1:0. Netrukus gargždiškiai galėjo padvigubinti persvarą, tačiau po K.Gnedojaus perdavimo A.Bačanskis galva iš arti smūgiavo virš vartų.
Nors uteniškiai ilgiau kontroliavo kamuolį, ilgą laiką prie “Bangos” vartų pavojaus praktiškai nebuvo. Tačiau 40 minutę po tolimo ir tikslaus A.Borodino smūgio I.Driomovui teko traukti kamuolį iš tinklo – 1:1. Po poros minučių I.Driomovas išgelbėjo komandą nuo didesnių nemalonumų – atrėmė J.E.Hernandez smūgį iš baudos aikštelės.
Netrukus svečiai sulaukė ir “Bangos” atsako. 44 minutę po P.Lotužio perdavimo R.Krušnauskas pavojingai, bet šiek tiek netiksliai smūgiavo iš keliolikos metrų, o per teisėjo pridėtą laiką K.Urbaičio nuo kampinio pasiųstą kamuolį krisdamas į vartus nukreipė K.Gnedojus – 2:1.
Uteniškiai aktyviai pradėjo antrąjį kėlinį, tačiau “Banga” atlaikė svečių spaudimą ir pamažu išlygino žaidimą. Vieninteliai tikrai pavojingi epizodai buvo sukurti įpusėjus antrajam kėliniui. 72 minutę I.Driomovas tik akimirka aplenkė prieš vartininką iššokantį J.E.Hernandezą, o 75 minutę padirbėti teko jau uteniškių vartų sargui, kai K.Urbaitis baudos smūgiu iš 30 metrų siuntė kamuolį į apatinį vartų kampą.
“Banga” užtikrintai sužaidė rungtynių pabaigą ir iškovojo trečiąją pergalę iš eilės.
Kitas rungtynes “Banga” žais Gargždų miesto stadione balandžio 17 dieną, antradienį, 19 valandą su Nacionaline futbolo akademija (NFA).

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”14″ gal_title=”20180414″]