#kaslaimės
Sunki pergalė

Šeštadienį Gargždų miesto stadione “Banga” tik po atkaklios kovos 3:2 įveikė “Kupiškį”.

Iš protokolo. Banga (Gargždai) – Kupiškis (Kupiškis) 3:2 (2:0).
Teisėjas – Š.Tamulynas. Žiūrovų – 600.
Įvarčiai: 29 min. ir 42 min. D.Zubauskas, 90+1 min. E.Anulis (Banga); 52 min. A.Šteinas, 83 min. D.Nebilevičius (Kupiškis).
Įspėjimai: 57 min. E.Bračkus (Banga); 34 min. ir 80 min. E.Navickas, 63 min. A.Laurenčikas, 79 min. S.Mohammed (Kupiškis).
Pašalinimas: 80 min. E.Navickas (antra geltona) (Kupiškis)
“Bangos” sudėtis: I.Driomovas, D.Padaigis (62′ M.Petrikas), E.Bračkus, K.Gnedojus, M.Gudauskas (17′ V.Antužis), A.Bačanskis, J.Skuodas, K.Urbaitis, D.Zubauskas, P.Lotužys (79′ E.Anulis), R.Krušnauskas. Atsargoje liko: K.Smilingis, I.Grykšas.

Aktyviai dvikovą pradėjusiai “Bangai” nepavyko pasiekti greito įvarčio ir įsibėgėjus kėliniui žaidimas kiek apsilygino. Be to, jau 17 minutę gargždiškiams teko atlikti priverstinį keitimą – vietoje traumą patyrusio M.Gudausko į aikštę žengė septyniolikmetis V.Antužis.
Nors pirmajame kėlinyje “Banga” ir negalėjo pasigirti pavojingų progų gausa, kamuolį į varžovų vartus pavyko pasiųsti net du kartus. 29 minutę R.Krušnauskas iš kairiojo krašto gražiai įmetė kamuolį į baudos aikštelę, kur D.Zubauskas aplenkė gynėjus, suklaidino vartininką ir stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą – 1:0. 42 minutę dar vienas R.Krušnausko reidas kairiuoju kraštu ir perdavimas į baudos aikštelę baigėsi tiksliu D.Zubausko smūgiu į apatinį vartų kampą – 2:0.
Antrojo kėlinio pradžioje “Bangai” pakako tik šiek tiek neatidžiau sužaisti savo baudos aikštelės prieigose ir po tolimo A.Šteino smūgio kamuolys atsidūrė I.Driomovo ginamuose vartuose – 2:1. Negana to, po kelių minučių kovoje dėl kamuolio su varžovu galvomis susidūręs D.Padaigis buvo priverstas palikti aikštę su medikų pagalba. Vietoje patyrusio “Bangos” gynėjo į aikštė žengė dar vienas septyniolikmetis – M.Petrikas.
Visgi pagrindinė “Bangos” problema buvo gausybė neišnaudotų progų – kelis kartus sėkmės pritrūko R.Krušnauskui, kartą netiksliai iš patogios situacijos smūgiavo P.Lotužys, vienas prieš vartininką išbėgęs M.Petrikas sukirto tiesiai į varžovą. Nespėdami paskui greitus “Bangos” futbolininkus, varžovai stabdė juos pražangomis ir galiausiai 80 minutę kupiškėnas E.Navickas po antrojo įspėjimo buvo pašalintas iš aikštės. Tačiau tada įvykiai pasisuko netikėta linkme. Po trijų minučių “Kupiškis” uždirbo kampinį, o jį pakėlus D.Nebilevičius smūgiu galva išlygino rezultatą – 2:2.
Paskutines antrojo kėlinio minutes “Banga” praleido prie varžovų vartų. Ir šįkart sėkmė nenusisuko – jau per teisėjo kompensuotą laiką R.Krušnausko į baudos aikštelę skersuotą kamuolį galva į varžovų vartus nukreipė E.Anulis – 3:2.
Kitas rungtynes “Banga” žais Gargždų miesto stadione balandžio 14 dieną, šeštadienį, 15 valandą su Utenos “Uteniu”.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”11″ gal_title=”20180407″]