#kaslaimės
Pergalė Telšiuose

Sekmadienį Telšiuose “Banga” 2:1 įveikė “Džiugą”.

Pirmajame kėlinyje buvo daug kovos ir mažai pavojingų epizodų. 14 minutę po V.Piliukaičio perdavimo į baudos aikštelę K.Laukžemis krutine numetė kamuolį K.Žebrauskui. Deja, “Bangos” saugo smūgį atrėmė “Džiugo” vartininkas M.Paukštė. Sėkmingiau susiklostė ataka 24 minutę, kai S.Urbys iš užribio įmetė kamuolį prie galinės linijos buvusiam R.Vėževičiui. Kapitono perdavimą iš krašto kulnu “uždarė” K.Laukžemis ir “Banga” išsiveržė į priekį.
Šeimininkai vis bandė užklupti M.Bertašių tolimais smūgiais, bet didesnė grėsmė kilo tik baigiantis kėliniui, kai iš dešiniojo krašto M.Burbos smūgiuotas kamuolys praskriejo greta virpsto.
Antrojo kėlinio pradžioje “Džiugas” palengvino “Bangos” kelią link pergalės – 58 minutę po V.Piliukaičio perdavimo į baudos aikštelę telšiškių legionierius M.Jezdimirovic galva nukreipė kamuolį į savo vartus.
Ilgą laiką šeimininkams nesisekė kurti tikrai grėsmingų situacijų prie M.Bertašiaus vartų, tačiau viskas pasikeitė baigiantis rungtynių laikui. 89 minutę po M.Burbos perdavimo iš dešiniojo krašto E.Sarpong aplenkė “Bangos” gynėjus ir galva nukreipė kamuolį į vartus.
Per teisėjo kompensuotą laiką šeimininkai užgulė “Bangos” vartus ir buvo arti tikslo – vienoje atakoje kamuolys du kartus atsimušė į skersinį, o trečią telšiškių bandymą virš vartų nukreipė M.Bertašius.
Atlaikiusi spaudimą “Banga” įsirašė į savo sąskaitą antrąją pergalę prieš “Džiugą”.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Džiugas (Telšiai) – Banga (Gargždai) 1:2 (0:1).
Įvarčiai: 24 min. K.Laukžemis, 58 min. M.Jezdimirovic (į savo vartus, Džiugas) (Banga).
Įspėjimai: M.Burba (Džiugas); V.Piliukaitis, G.Vieira, C.Eduardo, I.Venckus (Banga).
“Bangos” sudėtis: M.Bertašius, S.Urbys, J.Januševskij, B.Šatkus, V.Antužis, R.Vėževičius (68′ I.Venckus), G.Vieira (78′ D.Norvilas), C.Eduardo (90′ D.Dovydaitis), V.Piliukaitis (68′ P.Srėbalius), K.Žebrauskas (90′ C.Basilio), K.Laukžemis.
Atsargoje liko: K.Smilingis, M.Andrejev, M.Petrikas, R.Šveikauskas, K.Toleikis.
Kitas rungtynes “Banga” žais Kaune penktadienį, gegužės 19 dieną, 19 valandą su “Hegelmann”.