#kaslaimės
Pergalė prieš alytiškius

Trečiadienį Gargždų miesto stadione “Banga” 2:1 įveikė Alytaus “Dainavą”.

Rungtynes geriau pradėjo svečiai. 25 minutę jie sužaidė gražią kombinaciją “Bangos” baudos aikštelės prieigose ir E.Stočkūnas tiksliu smūgiu įveikė M.Bertašių – 0:1.
Praleistas įvartis tarsi pažadino gargždiškius. Jau 27 minutę po K.Žebrausko aštraus perdavimo I.Venckus iš kelių metrų pasiuntė kamuolį greta “Dainavos” vartininko V.Šarkausko, tačiau kamuolys praskriejo greta virpsto. Dar po poros minučių I.Venckus buvo pirmas prie baudos aikštelėje atšokusio kamuolio, bet vėl smūgiavo netiksliai.
Kur kas tiksliau 35 minutę sužaidė D.Norvilas. Perėmęs kamuolį svečių baudos aikštelės prieigose “Bangos” saugas įsiveržė į baudos aikštelę ir pasiuntė kamuolį į tinklą – 1:1.
Labai gerai gargždiškiams prasidėjo antrasis kėlinys. Jau 48 minutę po S.Urbio aštraus perdavimo į “Dainavos” vartus smūgiavo K.Žebrauskas. Kamuolį kliudė alytiškių gynėjas G.Zabita ir šis po rikošeto suklaidino V.Šarkauską bei atsidūrė vartuose – 2:1.
Praleidę įvartį “Dainavos” futbolininkai perėmė iniciatyvą. Nemažai padirbėti teko M.Bertašiui, atrėmusiam svečių tolimus bandymus. Arčiausiai tikslo 63 minutę buvo S.Sorokin, baudos smūgiu iš 17 metrų sukirtęs į skersinį.
83 minutę “Banga” vienos atakos metu turėjo net tris galimybes siųsti kamuolį į vartus ir užsitikrinti ramesnę rungtynių pabaigą. Tačiau P.Srėbalius tolimu smūgiu pataikė į skersinį, antrąjį jo bandymą ir vėlesnį D.Norvilo bandymą blokavo gynėjai.
Per teisėjo kompensuotas septynias minutes ypač karšta buvo prie “Bangos” vartų, tačiau gimtadienį šventęs M.Bertašius įspūdingais šuoliais neleido svečiams atimti pergalės.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Banga (Gargždai) – Dainava (Alytus) 2:1 (1:1).
Įvarčiai: 35 min. D.Norvilas, 48 min. į savo vartus G.Zabita (Dainava) (Banga); 25 min. E.Stočkūnas (Dainava).
Įspėjimai:78 min. K.Laukžemis, 90+4 min. M.Bertašius (Banga); 87 min. R.Rasimavičius, 90+1 min. D.Taraduda (Dainava).
“Bangos” sudėtis: M.Bertašius, S.Urbys, J.Januševskij, B.Šatkus, V.Antužis (66′ P.Srėbalius), R.Vėževičius (34′ V.Piliukaitis), C.Eduardo, D.Norvilas, I.Venckus (74′ R.Šveikauskas), K.Žebrauskas (74′ G.Vieira), K.Laukžemis. Atsargoje liko: K.Smilingis, M.Andrejev, C.Basilio, M.Petrikas, E.Smulkys, K.Toleikis.
Kitas rungtynes “Banga” žais Plungėje sekmadienį, gegužės 7 dieną, 17 valandą su vietos “Babrungu”. Tai bus Taurės turnyro antrojo etapo dvikova.