#kaslaimės
Rezultatyvi sezono pabaiga

Trečiadienį Gargždų miesto stadione “Banga” užbaigė 2022 metų sezoną. Rezultatyviose rungtynėse 2:3 pralaimėta “Šiauliams”.

Jau anksčiau sezono tikslus pasiekusios komandos paskutinėse rungtynėse daugiau dėmesio skyrė atakai. Pirmieji “Bangos” klaidomis pasinaudojo svečiai – jau 11 minutę D.Romanovskij iš baudos aikštelės pasiuntė kamuolį į vartus – 0:1.
Kurį laiką fortūna buvo nusisukusi nuo “Bangos”: iš arti į virpstą sukirto V.Paulauskas, E.Stočkūno iš baudos aikštelės smūgiuotas kamuolys prariedėjo greta virpsto, o D.Norvilo smūgį iš 5 metrų atrėmė vartininkas. Galiausiai 25 minutę gargždiškiams pavyko viską padaryti iki galo. Po M.Petriko perdavimo į baudos aikštelę E.Stočkūnas stipriu smūgiu nuo skersinio pasiuntę kamuolį į tinklą – 1:1.
Deja, netrukus šiauliečiai ne tik susigrąžino persvarą, bet ją dar ir padidino. 31 minutę po kontratakos O.Shchebetun iš baudos aikštelės prieigų nuginklavo K.Smilingį. Dar po kelių minučių svečiai pasinaudojo “Bangos” klaida ir D.Šešplaukis antrą kartą prieš “Bangos” vartininką pasiuntė O.Shchebetun – 1:3.
Aktyviai antrąjį kėlinį pradėjusi “Banga” 50 minutę sušvelnino rezultatą, kai po E.Stočkūno perdavimo iš dešiniojo krašto R.Vėževičius galva pasiuntė kamuolį į vartus – 2:3.
Vėliau gargždiškiai bandė atakuoti, o šiauliečiai “gaudė” “Bangą” pavojingomis kontratakomis. Tiek vieni, tiek kiti turėjo progų, tačiau kamuolys taip ir nepateko į vartus.
74 minutę gargždiškiai liko be raudoną kortelę prieš save išvydusio D.Norvilo. Net ir mažumoje likusi “Banga” bandė išlyginti rezultatą. 87 minutę R.Vėževičiui pristigo tikslumo bandant permesti kamuolį per vartus palikusį vartininką, o per teisėjo kompensuotą laiką K.Žebrausko tolimą smūgį vartininkas nukreipė už galinės linijos.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.

Banga (Gargždai) – Šiauliai (Šiauliai) 2:3 (1:3).
Įvarčiai: 25 min. E.Stočkūnas, 50 min. R.Vėževičius (Banga); 11 min. D.Romanovskij, 31 ir 38 min. O.Shchebetun (Šiauliai).
Įspėjimai: 8 min. D.Norvilas, 79 min. R.Paulino, 90 min. C.Eduardo (Banga); 56 min. S.Paulius, 82 min. R.Lekiatas, 90+2 min. E.Gasiūnas (Šiauliai).
Pašalinimas: 74 min. D.Norvilas (Banga).
“Bangos” sudėtis: K.Smilingis, C.Eduardo, R.Šveikauskas, M.Pinto, V.Antužis (86′ P.Srėbalius), E.Stočkūnas (84′ D.Zubauskas), R.Paulino, D.Norvilas, M.Petrikas (46′ K.Žebrauskas), V.Paulauskas (36′ V.Magdušauskas), R.Vėževičius. Atsargoje liko: M.Bertašius, P.Petkevičius, M.Andrejev, K.Pliuškys, E.Smulkys, K.Toleikis.