#kaslaimės
Pralaimėjimas Kaune

Šeštadienį po vienuolikos metų pertraukos “Banga” sugrįžo į Kauno Dariaus ir Girėno stadioną. Sugrįžimas buvo nesėkmingas – 0:3 pralaimėta Kauno “Žalgiriui”.

“Banga” aktyviau pradėjo dvikovą ir jau 3 minutę V.Paulauskas turėjo galimybę smūgiuoti iš baudos aikštelės. Deja, kamuolys nuskriejo virš vartų.
Įsibėgėjus kėliniui aktyviau pradėjo žaisti aikštės šeimininkai. 26 minutę K.Smlingiui teko atremti pavojingą A.Fase smūgį. Ne tokia sėkminga “Bangos” vartininkui buvo 32 minutė, kai to paties A.Fase smūgiuotas kamuolys rikošetu nuo gynėjų nuskriejo į vartus. Baigiantis kėliniui A.Fase dar kartą įveikė “Bangos” gynybinius įtvirtinimus ir iš kairiojo krašto perdavė kamuolį M.Sincere. Laimei, kauniečių legionierius iš arti nepataikė į vartus.
Aktyviai antrąjį kėlinį pradėję aikštės šeimininkai netrukus susikūrė saugesnį pranašumą. 52 minutę M.Pejic iš 20 metrų smūgiuotas kamuolys atsimušė į skersinį, o pirmasis prie jo suskubęs M.Bahlouli padvigubino persvarą. Po poros minučių prie “Bangos” vartų kilo tikra sumaištis, o kauniečiai net tris kartus iš baudos aikštelės bandė pasiųsti kamuolį į tinklą. Porą kartų “Bangą” išgelbėjo K.Smilingis, o kartą kamuoliui kelią į vartus užkirto M.Pinto.
73 minutę “Žalgiris” surengė greitą kontrataką ir po B.Aniso perdavimo iš dešiniojo krašto P.Schellnegger trečią kartą nuginklavo K.Smilingį.
Gargždiškiai arčiausiai tikslo buvo jau per teisėjo kompensuotą laiką. Įžaidus kampinį V.Magdušauskas suklaidino varžovus ir smūgiavo iš baudos aikštelės, tačiau D.Mikelionis kamuolį nukreipė už galinės linijos. Dar po vieno kampinio šeimininkus nuo įvarčio išgelbėjo E.Vaitkūnas, nuo vartų linijos atrėmęs I.Venckaus smūgiu galva siųstą kamuolį.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Žalgiris (Kaunas) – Banga (Gargždai) 3:0 (1:0).
Įvarčiai: 32 min. A.Fase, 52 min. M.Bahlouli, 73 min. P.Schellnegger (K.Žalgiris).
Įspėjimai: 26 min. K.Šilkaitis, 35 min. M.Sincere, 83 min. E.Kloniūnas (K. Žalgiris); 66 min. M.Pinto, 84 min. D.Zubauskas (Banga).
“Bangos” sudėtis: K.Smilingis, E.Stočkūnas (80′ P.Srėbalius), M.Pinto, R.Šveikauskas, V.Antužis, V.Paulauskas (73′ I.Venckus), C.Eduardo (46′ V.Magdušauskas), D.Norvilas, K.Žebrauskas (80′ K.Toleikis), M.Petrikas (46′ D.Zubauskas), R.Vėževičius. Atsargoje liko: M.Bertašius, P.Petkevičius, R.Paulino, K.Pliuškys, E.Smulkys, M.Vainikaitis.
Paskutines trejas rungtynes “Banga” žais Gargždų miesto stadione. Pirmoji dvikova – lapkričio 11 dieną 18 valandą su “Jonava”.