#kaslaimės
Trečios lygiosios su šiauliečiais

Sekmadienį Šiauliuose “Banga” lygiosiomis 1:1 sužaidė su “Šiauliais”.

Lyjant lietui vykusios rungtynės prasidėjo lygia kova, tačiau įsibėgėjus pirmajam kėliniui aikštės šeimininkai perėmė iniciatyvą. “Banga” patikimai gynėsi ir šiauliečiai per pirmąjį kėlinį tik du kartus pavojingiau grasino M.Bertašiaus ginamiems vartams. 15 minutę S.Paulius smūgiu iš 25 metrų sukirto į skersinį, o 23 minutę R.Sadausko bandymą iš baudos aikštelės atrėmė tinkamą poziciją užsiėmęs M.Pinto.
Antrąjį kėlinį aktyviai pradėję šiauliečiai 54 minutę pralaužė “Bangos” gynybą. D.Šešplaukis tiksliu perdavimu surado į baudos aikštelę įbėgantį D.Romanovskij, kuris galva nukreipė kamuolį į vartus.
Aikštės šeimininkai pirmavo tik penkias minutes. Jau 59 minutę prie “Šiaulių” vartų kilo nemenka sumaištis, kuria pasinaudojo K.Žebrauskas, iš arti pasiuntęs kamuolį vartų tinklą.
67 minutę “Banga” surengė pavojingą kontrataką, kurios smaigalyje atsidūręs R.Vėževičius smūgiavo iš baudos aikštelės, tačiau jo bandymą atrėmė šiauliečių vartų sargas. Netrukus įtampa kilo ir prie “Bangos” vartų, kai po D.Šešplaukio smūgio galva kamuolys atšoko nuo V.Antužio ir prariedėjo greta virpsto.
Baigiantis dvikovai įmirkusioje aikštėje komandos keitėsi atakomis, tačiau nei vieniems, nei kitiems nepavyko dar bent kartą pasiųsti kamuolį į vartus. Finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo trečiąsias šiame sezone šiauliečių ir gargždiškių lygiąsias.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Šiauliai (Šiauliai) – Banga (Gargždai) 1:1 (0:0).
Įvarčiai: 54 min. D.Romanovskij (Šiauliai); 59 min. K.Žebrauskas (Banga).
Įspėjimai: D.Šešplaukis, E.Pilypas, R.Sadauskas (Šiauliai); D.Norvilas, P.Srėbalius, I.Venckus (Banga).
“Bangos” sudėtis: M.Bertašius, V.Antužis, R.Šveikauskas, M.Pinto, E.Stočkūnas (51′ P.Srėbalius), I.Venckus (80′ M.Vainikaitis), D.Norvilas, K.Žebrauskas, R.Paulino, V.Magdušauskas (51′ D.Zubauskas), R.Vėževičius (90+5′ K.Pliuškys). Atsargoje liko: P.Petkevičius, K.Smilingis, S.Yoshikawa, V.Paulauskas, M.Petrikas, K.Toleikis.
Kitas rungtynes “Banga” žais Marijampolėje sekmadienį, rugsėjo 18 dieną, 18 valandą su “Sūduva”.