#kaslaimės
Pralaimėta “Riteriams”

Penktadienį Gargždų miesto stadione “Banga” 0:1 nusileido Vilniaus “Riteriams”.

Pirmąją progą rungtynėse sukūrė “Banga”, kai 20 minutę E.Stočkūnas puikiu perdavimu prieš “Riterių” vartų sargą A.Vitkauską pasiuntė R.Vėževičių. Deja, svečių vartininkas sužaidė užtikrintai ir smūgį atrėmė.
26 minutę “Riteriai” pasinaudojo gargždiškių klaidomis savo baudos aikštelės prieigose ir A.Dolžnikov perdavė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam D.Miličevič. Vilniečių legionierius smūgiu į tolimąjį apatinį vartų kampą nubaudė “Bangą” – 0:1.
34 minutę svečių persvara galėjo dar padidėti, kai K.Pliuškys savo baudos aikštelėje neleistinai sustabdė A.Levšin. Tačiau “Bangos” vartininkas M.Bertašius atspėjo, kur smūgiuos R.Filipavičius, ir dar kartą patvirtino, kad šiuo metu yra geriausias A lygos vartininkas, varžovams mušant baudinius.
Aktyviai antrąjį kėlinį pradėjusi “Banga” 53 minutę turėjo galimybę išlyginti rezultatą, tačiau R.Vėževičiui nepavyko “uždaryti” V.Magdušausko perdavimo iš dešiniojo krašto. Netrukus pavojinga ataka atsakė “Riteriai” – po tolimo N.Eskič bandymo kamuolys praskriejo virš skersinio. Dar po kelių minučių iš panašaus atstumo savo laimę pabandė ir kitas vilniečių legionierius G.De Souza. Laimei, kamuolys praskriejo greta vartų.
Nepaisant pastangų, “Bangai” taip ir nepavyko pralaužti varžovų gynybos – 66 minutę po pakelto kampinio V.Paulausko smūgiuotas kamuolys atsimušė į varžovų vartų skersinį, o per teisėjo kompensuotą laiką į virpstą iš aštraus kampo sukirto R.Šveikauskas.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Banga (Gargždai) – Riteriai (Vilnius) 0:1 (0:1).
Įvarčiai: 26 min. D.Miličevič (Riteriai).
34 min. R.Filipavičius (Riteriai) neįmušė 11m baudinio.
Įspėjimai: V.Paulauskas, R.Paulino, K.Žebrauskas (Banga); A.Dolžnikov, N.Eskič, D.Malžinskas (Riteriai).
“Bangos” sudėtis: M.Bertašius, E.Stočkūnas, R.Paulino, R.Šveikauskas, K.Pliuškys (67′ V.Antužis), V.Paulauskas (83′ M.Vainikaitis), D.Norvilas (72′ S.Yoshikawa), K.Žebrauskas, V.Magdušauskas, D.Zubauskas (72′ I.Venckus), R.Vėževičius. Atsargoje liko: P.Petkevičius, K.Smilingis, J.Kerpė, M.Petrikas, P.Srėbalius, K.Toleikis.
Kitas rungtynes “Banga” žais Gargždų miesto stadione rugsėjo 4 dieną 18 valandą su Kauno “Žalgiriu”.