#kaslaimės
Po atkaklios kovos nusileista panevėžiečiams

Sekmadienį Panevėžyje “Banga” 1:2 pralaimėjo “Panevėžiui”.

Į Panevėžį “Banga” nuvyko be susirgusio R.Vėževičiaus. Negana to, dar prieš rungtynes trauma atsinaujino M.Pinto ir į aikštę teko žengti jaunajam K.Toleikiui.
Jau dvikovos pradžioje panevėžiečiai turėjo puikią progą. Laimei, po perdavimo iš kairiojo krašto P.Širvys galva smūgiavo greta vartų.
“Banga” 10 minutę atsakė V.Magdušausko smūgiu iš 17 metrų – kamuolys praskriejo greta vartų.
24 minutę panevėžiečiai surengė rezultatyvią ataką dešiniuoju kraštu. A.Smith įveikė du gynėjus ir iš arti “sušaudė” M.Bertašių. Netrukus aikštės šeimininkai turėjo dar vieną puikią progą – po klaidos gynyboje P.Širvys gavo progą netrukdomas smūgiuoti iš 4 metrų. Laimei, kamuolys nuskriejo virš vartų.
37 minutę arti tikslo buvo “Banga”, kai po S.Yoshikawa bandymo perduoti kamuolį iš dešiniojo krašto, šis po rikošeto atsitrenkė į “Panevėžio” vartų skersinį.
Fortūna nusisuko nuo gargždiškių pačioje kėlinio pabaigoje. Ne pats geriausias Elivelto bandymas iš baudos aikštelės baigėsi tuo, kad kamuolys atsitrenkė į “Panevėžio” legionierių J.Sarpong ir įriedėjo į “Bangos” vartus.
Antrąjį kėlinį aikštės šeimininkai pradėjo labai aktyviai. Kartą pavojingą varžovo smūgį spėjo blokuoti R.Paulino, vėliau tiesioginę akistatą su A.Smith laimėjo M.Bertašius.
Atlaikę panevėžiečių spaudimą savo galimybių turėjo ir gargždiškiai. 54 minutę K.Toleikis puikiai įmetė kamuolį į baudos aikštelę įsiveržusiam D.Zubauskui. Deja, “Bangos” puolėjo smūgiuotas kamuolys praskriejo greta virpsto. 56 minutę V.Paulauskas tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį greta vartų. 58 minutę “Banga” galiausiai pasiekė savo tikslą. E.Stočkūnas baudos smūgiu pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur R.Paulino smūgiu galva įveikė “Panevėžio” vartus gynusį I.Driomovą.
72 minutę vėl karšta buvo prie “Bangos” vartų. Po kampinio M.Bertašius nukreipė kamuolį virš vartų po pavojingo P.Širvio smūgio galva.
Baigiantis dvikovai “Banga” turėjo porą galimybių išlyginti rezultatą. 85 minutę po užsitęsusio atakos S.Yoshikawa smūgį atrėmė I.Driomovas, o tiksint paskutinėms sekundėms D.Zubauskas efektingai smūgiavo iš baudos aikštelės. Deja, kamuolys praskriejo greta virpsto.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Panevėžys (Panevėžys) – Banga (Gargždai) 2:1 (2:0).
Įvarčiai: 24 min. A.Smith, 45+1 min. J.Sarpong (Panevėžys); 58 min. R.Paulino (Banga).
Įspėjimai: A.Smith (Panevėžys); V.Magdušauskas, V.Paulauskas (Banga).
“Bangos” sudėtis: M.Bertašius, E.Stočkūnas, R.Šveikauskas, V.Paulauskas, R.Paulino, S.Yoshikawa, D.Norvilas, K.Žebrauskas, V.Magdušauskas (84′ M.Petrikas), K.Toleikis (90+2′ I.Venckus), D.Zubauskas. Atsargoje liko: P.Petkevičius, V.Antužis, K.Pliuškys, P.Srėbalius, M.Vainikaitis.
Kitas rungtynes “Banga” žais Gargždų miesto stadione penktadienį, rugpjūčio 26 dieną, 18 valandą su Vilniaus “Riteriais”.