#kaslaimės
Lygiosios su marijampoliečiais

Sekmadienį Gargždų miesto stadione “Banga” nulinėmis lygiosiomis sužaidė su “Sūduva”.

Pirmą pavojingą ataką surengė “Banga”. Po R.Paulino perdavimo V.Paulauskas išbėgo kairiuoju kraštu, tačiau jo perdavimą kitame krašte prasiveržusiam S.Yoshikawa nutraukė gynėjai.
13 minutę karšta buvo jau prie “Bangos” vartų. Po perdavimo iš kairiojo krašto N.Taravelio smūgį galvą iš kelių metrų atrėmė M.Bertašius.
20 minutę komandos apsikeitė pavojingomis atakomis. Pirmiausia po D.Norvilo perdavimo iš dešiniojo krašto M.Pinto smūgiuotą kamuolį sugavo “Sūduvos” vartininkas T.Švedkauskas. Po kelių akimirkų marijampoliečiai neišnaudojo puikios progos – K.Mbombo baudos aikštelėje surado X.Auzmendi, tačiau “Sūduvos” legionierius iš kelių metrų pasiuntė kamuolį virš vartų.
Paskutinis pavojingas kelinio epizodas taip pat buvo sukurtas prie “Bangos” vartų. Tik paskutinę akimirką R.Šveikauskas kyštelėjo koją ir sukliudė G.Matulevičiui iš kelių metrų smūgiuoti į vartus.
Antrajame kėlinyje iniciatyva priklausė “Sūduvai”. Tiesa, pavojingų epizodų prie gargždiškių vartų nebuvo daug. Nelaimė nutiko 63 minutę, kai po perdavimo iš dešiniojo krašto Y.Protasov smūgiavo galva, o kamuolys pataikė į E.Stočkūno ranką ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Tačiau rezultatas nepakito, nes M.Bertašius atspėjo K.Mbombo sumanymą ir atrėmė jo smūgį nuo baudinio žymos.
Dar kartą “Bangos” vartų sargas sužibėjo 70 minutę, kai atrėmė pavojingą Y.Protasov smūgį iš kairiojo krašto.
80 minutę gargždiškiai turėjo puikią galimybę pasiųsti kamuolį į svečių vartus. Po E.Stočkūno perdavimo į dešinįjį kraštą R.Paulino aplenkė marijampoliečių gynėjus ir tiksliai perdavė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam S.Yoshikawa. Deja, “Bangos” legionieriaus smūgį atrėmė T.Švedkauskas.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Banga (Gargždai) – Sūduva (Marijampolė) 0:0.
Įspėjimai: E.Stočkūnas, M.Bertašius, R.Paulino (Banga); M.Jokic, M.Pavlovski (Sūduva).
“Bangos” sudėtis: M.Bertašius, V.Paulauskas (65′ K.Pliuškys), M.Pinto, E.Stočkūnas, R.Šveikauskas, V.Antužis, R.Paulino, D.Norvilas, S.Yoshikawa, V.Magdušauskas (46′ D.Zubauskas), R.Vėževičius. Atsargoje liko: P.Petkevičius, M.Petrikas, K.Toleikis, M.Vainikaitis, I.Venckus.
Kitas rungtynes “Banga” žais Panevėžyje rugpjūčio 21 dieną 18 valandą su “Panevėžiu”.