#kaslaimės
Čempionams pralaimėta

Šeštadienį Vilniuje “Bangai” 1:2 nusileido “Žalgiriui”.

Vilniuje “Bangai” teko verstis be R.Vėževičiaus ir E.Stočkūno, rungtynes praleidusių dėl surinktų geltonų kortelių. Čempionų lygos kvalifikacijoje dalyvaujantys vilniečiai taip pat išleido ne pačią pajėgiausią savo sudėtį.
Po apylygės rungtynių pradžios pirmasis pavojingas epizodas kilo prie “Bangos” vartų – 11 minutę F.Orega smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų, bet M.Bertašius sureagavo ir nukreipė kamuolį virš vartų.
17 minutę puiki ataka pavyko gargždiškiams – po aštraus K.Žebrausko perdavimo vienas prieš varžovų vartininką iššoko D.Zubauskas, tačiau vilniečių legionierius D.Kashken pargriovė “Bangos” puolėją. Už šį veiksmą “Žalgirio” gynėjas prieš save išvydo raudoną kortelę.
19 minutę V.Paulauskas nesėkmingai smūgiavo baudos smūgį iš 20 metrų, tačiau kamuolys vėl atšoko “Bangos” gynėjui. Antrasis bandymas buvo kur kas sėkmingesnis – “Žalgirio” vartų sargas T.Duka turėjo vargo atremdamas smūgį.
Atrodo, kad vieno žaidėjo netektis kaip tik pabudino vilniečius. Viena po kitos atakos ritosi link “Bangos” vartų. 20 minutę V.Paulauskas praktiškai nuo vartų linijos išnešė kamuolį, kai šio nepavyko pagauti M.Bertašiui. 27 minutę iš baudos aikštelės virš vartų smūgiavo J.Bopesu. Dar po kelių minučių jau V.Antužis išnešė į vartus skriejantį kamuolį po F.Orega bandymo galva. Dar vieną F.Orega bandymą 35 minutę atrėmė M.Bertašius. 43 minutę “Bangos” pasigailėjo J.Tadič – sulaukęs puikaus perdavimo iš krašto “Žalgirio” legionierius iš geros pozicijos smūgiavo virš vartų.
Antrajame kėlinyje pirmieji pavojingi epizodai vėl kilo prie “Bangos” vartų. Jei 55 minutę po sumaišties baudos aikštelėje pavyko apginti vartus, tai 59 minutę po kampinio F.Orega galva pasiuntė kamuolį į vartus, kuriuos nesėkmingai paliko M.Bertašius.
70 minutę “Banga” turėjo pirmąją rimtesnę galimybę pasižymėti, kai po V.Paulausko perdavimo iš kairiojo krašto D.Zubauskas galva smūgiavo greta vartų. Netrukus gaisras kilo jau prie gargždiškių vartų, kai po gynėjų klaidos F.Orega išbėgo vienas prie M.Bertašių. Laimei, “Bangos” vartininkas sugebėjo iškrapštyti kamuolį varžovui iš po kojų.
Dar po minutės karšta buvo jau prie šeimininkų vartų. M.Andrejev reidas į baudos aikštelę baigėsi K.Žebrausko smūgiu. Kamuolys po rikošeto praskriejo greta virpsto.
81 minutę “Žalgiris” surengė puikią kontrataką, kurios smaigalyje atsiduręs M.Miličkovič įspūdingai iš 18 metrų pasiuntė kamuolį į devyniukę. Atrodė, kad rungtynių likimas aiškus, tačiau jau 83 minutę po P.Srėbaliaus perdavimo K.Žebrauskas iš aštraus kampo pagaliau įveikė T.Duka ir sušvelnino skirtumą.
Deja, nors vėliau “Banga” nemažai laiko leido prie “Žalgirio” vartų, antrą kartą nubausti šeimininkų nebepavyko.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Žalgiris (Vilnius) – Banga (Gargždai) 2:1 (0:0).
Įvarčiai: 59 min. F.Orega, 81 min. M.Miličkovič (Žalgiris); 83 min. K.Žebrauskas (Banga).
Įspėjimai: P.Srėbalius, K.Žebrauskas (Banga).
Pašalinimas: 17 min. D.Kashken (Žalgiris).
“Bangos” sudėtis: M.Bertašius, V.Paulauskas (71′ M.Petrikas), M.Pinto, R.Paulino, R.Šveikauskas, V.Antužis (71′ M.Andrejev, 79′ M.Vainikaitis), D.Norvilas, K.Žebrauskas, S.Yoshikawa, V.Magdušauskas (P.Srėbalius), D.Zubauskas. Atsargoje liko: P.Petkevičius, J.Kerpė, K.Pliuškys, K.Toleikis.
Kitas rungtynes “Banga” žais Gargždų miesto stadione rugpjūčio 14 dieną 20 valandą su Marijampolės “Sūduva”.