#kaslaimės
Pergalė

Penktadienį Gargždų miesto stadione “Banga” 1:0 įveikė vienus iš čempionato lyderių “Hegelmann”.

Pirmąjį pavojingą epizodą rungtynėse sukūrė svečiai – 22 minutę po S.Cisse smūgio iš baudos aikštelės teko padirbėti M.Bertašiui. Vėliau du kartus baudos smūgiais varžovams grasino “Banga”. 18 minutę K.Žebrauskas iš kairiojo krašto sukirto į skersinį, o po penkių minučių E.Stočkūnas iš 25 metrų pasiuntė kamuolį greta virpsto.
28 minutę įtampa kilo prie “Bangos” vartų – T.Gavi po perdavimo iš aikštės gilumos prašoko M.Bertašių, tačiau, kovodamas su gynėjais, nepataikė į vartus.
Baigiantis kėliniui arti tikslo buvo “Banga” – G.Viera baudos smūgiu iš dešiniojo krašto pasiųstas kamuolys po rikošeto atsitrenkė į virpstą.
Antrajame kėlinyje svečiai tvirtai perėmė iniciatyvą, tačiau “Banga” sėkmingai atremdavo visus “Hegelmann” bandymus rimčiau grasinti M.Bertašiaus ginamiems vartams. Tolimais smūgiais kauniečiai taip pat nelabai išgąsdino “Bangos” vartų sargą.
Įpusėjus antrajam kėliniui gargždiškiai turėjo galimybę išsiveržti į priekį. K.Žebrauskas perėmė kamuolį varžovų baudos aikštelės prieigose, tačiau iš 16 metrų smūgiuotas kamuolys praskriejo greta virpsto.
Jei ši galimybė liko neišnaudota, tai baigiantis rungtynių laikui gargždiškiams visgi pavyko varžovus nubausti. E.Stočkūnas pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę K.Žebrauskui, o šio link vartų siųstą kamuolį M.Vainikaitis kulnu nukreipė į vartus – 1:0.
Per teisėjo kompensuotą laiką “Banga” užtikrintai gynėsi ir neleido varžovų susikurti progų.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Banga (Gargždai) – Hegelmann (Kaunas) 1:0 (0:0).
Įvarčiai: 89 min. M.Vainikaitis (Banga).
Įspėjimai: 27 min. R.Paulino, 49 min. S.Yoshikawa, 59 min. M.Pinto (Banga); 11 min. Y.Karashima, 81 min. I.Olaosebikan, 90+4 min. A.Klimavičius (Hegelmann).
“Bangos” sudėtis: M.Bertašius, E.Stočkūnas, M.Pinto, G.Vieira, V.Antužis (63′ M.Petrikas), I.Venckus (75′ M.Vainikaitis), R.Paulino, D.Norvilas, S.Yoshikawa, K.Žebrauskas, P.Srėbalius (63′ V.Paulauskas, 90+4′ K.Pliuškys). Atsargoje liko: P.Survila, G.Brilhante, B.Gailius, J.Kerpė, K.Toleikis.
Kitas rungtynes “Banga” žais jau antradienį, birželio 21 dieną, 20 valandą Gargždų miesto stadione su Vilniaus “Riteriais”.