#kaslaimės
Nepavyko įveikti “Jonavos”

Šeštadienį Gargždų miesto stadione “Banga” lygiosiomis 1:1 sužaidė su “Jonava”.

Rungtynes gargždiškiai pradėjo labai nesėkmingai. Jau 3 minutę po klaidų baudos aikštelėje “Jonavos” legionierius V.Khameliuk smūgiu iš 17 metrų pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą – 0:1.
Tiesa, jau po kelių minučių “Banga” galėjo rezultatą išlyginti, kai D.Zubauskas smūgiu iš 30 metrų pabandė užklupti vartus palikusį svečių vartininką. Jei tuo metu O.Kostyk pavyko apginti vartus, tai 18 minutę ir jis buvo bejėgis, kai po puikios “Bangos” kombinacijos ir E.Stočkūno perdavimo iš dešiniojo krašto V.Paulauskas iš arti pasiuntė kamuolį į vartus – 1:1.
Iniciatyvą perėmusi “Banga” dar kelis kartus kėlė sumaištį “Jonavos” baudos aikštelėje, bet varžovams pavyko apsiginti nuo R.Paulino, D.Zubausko ir P.Srėbaliaus smūgių. Svečiai bandė “Bangą” užklupti kontratakomis. Laimei, “Jonavos” futbolininkams pritrūkdavo tikslumo lemiamose atakos stadijose.
Antrajame kėlinyje žaidimas išsilygino ir veiksmas dažniausiai vyko aikštės viduryje. “Banga” tapo kiek aktyvesnė tik antroje kėlinio pusėje. 70 minutę po E.Stočkūno perdavimo į baudos aikštelę D.Zubauskas galva smūgiavo greta vartų, o bene pavojingiausias viso antrojo kėlinio epizodas – K.Žebrausko smūgis iš baudos aikštelės prieigų, kai varžovų vartų sargas buvo priverstas nukreipti kamuolį virš vartų.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Banga (Gargždai) – Jonava (Jonava) 1:1 (1:1).
Įvarčiai: 18 min. V.Paulauskas (Banga); 3 min. V.Khameliuk (Jonava).
Įspėjimai: 83 min. K.Pliuškys (Banga); 30 min. T.Buzas, 86 min. B.Spietinis (Jonava).
“Bangos” sudėtis: K.Smilingis, E.Stočkūnas, K.Pliuškys, G.Vieira, V.Antužis, P.Srėbalius (78′ M.Vainikaitis), R.Paulino, D.Norvilas, V.Paulauskas (63′ K.Toleikis), K.Žebrauskas, D.Zubauskas. Atsargoje liko: M.Bertašius, K.Birgiola, G.Brilhante, V.Bočkus, B.Gailius, J.Kerpė, M.Petrikas.
Kitas rungtynes “Banga” žais gegužės 22 dieną 15 valandą Šiauliuose su “Šiauliais”.