#kaslaimės
Antroji pergalė

Penktadienį Gargždų miesto stadione “Banga” 3:1 įveikė Kauno “Žalgirį”.

“Banga” prieš šias rungtynes susidūrė su papildomais iššūkiais – dėl geltonų kortelių rungtynes praleidžiantį M.Pinto gynyboje turėjo pakeisti saugu žaidžiantis R.Paulino. Negana to, jau pačioje dvikovos pradžioje traumą patyrė D.Zubauskas ir vietoj jo į aikštę žengė V.Paulauskas.
Rungtynes sėkmingiau pradėjo svečiai. 16 minutę po kampinio “Bangą” išgelbėjo R.Paulino, išmušęs kamuolį praktiškai nuo vartų linijos. Deja, po kelių minučių kamuolys visgi atsidūrė K.Smlingio ginamuose vartuose – kauniečių legionierius puikiu baudos smūgiu iš 25 metrų nubaudė gargždiškius.
Laimei, kauniečiai pirmavo vos kelias minutes. Už M.Sangare pražangą prieš E.Stočkūną į svečių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį realizavo S.Yoshikawa.
28 minutę kauniečiai liko mažumoje – po dar vienos pražangos prieš E.Stočkūną M.Sangare prieš save išvydo ne tik antrąją geltoną kortelę, bet ir raudoną. Jau per teisėjo kompensuotą laiką svečių situacija dar pablogėjo – už grubų veiksmą prieš V.Paulauską iš aikštės buvo pašalintas K.Šilkaitis.
Likę devyniese kauniečiai antrajame kėlinyje daugiau dėmesio skyrė gynybai. Jei kėlinio pradžioje gargždiškiai turėjo pavojingų atakų, tai vėliau didelių grėsmių prie varžovų vartų nekilo. Situacija pasikeitė, kai 71 minutę aikštėje pasirodė net trys nauji futbolininkai. P.Srėbaliui prireikė tik minutės, kad po V.Paulausko perdavimo iš dešiniojo krašto puikiu smūgiu pasiųstų kamuolį į apatinį vartų kampą.
Praleidę įvartį kauniečiai pabandė atakuoti didesnėmis pajėgomis ir “Bangai” vis atsiverdavo kontratakų galimybės. Deja, vis pristigdavo tikslumo arčiau svečių vartų.
Baigiantis rungtynėms raudoną kortelę išvydo ir “Banga” – už nesportinį elgesį iš aikštės buvo pašalintas E.Stočkūnas. Tiesa, šis praradimas gargždiškiams neturėjo neigiamų pasėkmių. Priešingai, tiksint paskutinėms rungtynių sekundėms “Bangai” pavyko surengti kontrataką ir po K.Žebrausko perdavimo į baudos aikštelę įsiveržęs R.Vėževičius įtvirtino “Bangos” pergalę – 3:1.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Banga (Gargždai) – Žalgiris (Kaunas) 3:1 (1:1).
Įvarčiai: 23 min. (iš 11m) S.Yoshikawa, 73 min. P.Srėbalius, 90+5 min. R.Vėževičius (Banga);
Įspėjimai: 18 min. G.Brilhante, 43 min. M.Petrikas, 45+4 min. K.Smilingis (Banga); 21 min. M.Sangare, 45+4 min. E.Vaitkūnas, 48 min. M.Thuique, 90+1 min. J.Noslin (Kauno Žalgiris).
Pašalinimai: 90+1 min. P.Stočkūnas (Banga); 28 min. (už antrą geltoną) M.Sangare, 45+3 min. K.Šilkaitis (Kauno Žalgiris).
“Bangos” sudėtis: K.Smilingis, E.Stočkūnas, G.Vieira, R.Paulino, V.Antužis (71′ R.Vėževičius), S.Yoshikawa, G.Brilhante, D.Norvilas, J.Reis (71′ P.Srėbalius), M.Petrikas (71′ K.Toleikis), D.Zubauskas (6′ V.Paulauskas). Atsargoje liko: M.Bertašius, J.Kerpė, K.Pliuškys, M.Vainikaitis.
Kitas rungtynes “Banga” žais balandžio 23 dieną 13 valandą Panevėžyje su “Panevėžiu”.