#kaslaimės
Sunki pergalė

Trečiadienį Gargždų miesto stadione “Banga” 3:1 įveikė Kėdainių “Nevėžį”.

Dvikova prasidėjo “Bangos” atakomis, tačiau geros progos įvarčiais nevirto – jau 1 minutę iš dešiniojo krašto P.Lotužio smūgiuotą kamuolį atrėmė “Nevėžio” vartininkas R.Granauskas, o 14 minutę iš kairiojo krašto D.Norvilas pasiuntė kamuolį greta virpsto. K.Smilingiui pirmą kartą padirbėti teko tik 30 minutę, kai “Bangos” vartininkas sugavo M.Burbos iš 16 metrų smūgiuotą kamuolį.
34 minutę po D.Norvilo įsiveržimo į baudos aikštelę ir smūgio kamuolys kliudė ištiestą “Nevėžio” gynėjo ranką ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Deja, R.Granauskas atspėjo D.Romanovskio sumanymą ir atrėmė smūgį nuo 11 metrų atžymos. Negana to, vos po poros minučių “Nevėžis” surengė aštrią kontrataką kairiuoju kraštu, kuri baigėsi 11 metrų baudiniu į “Bangos” vartus, kai K.Smilingis krisdamas kliudė varžovą. J.Kasparavičius smūgiavo tiksliai – 0:1.
Nuo pat pirmosios antrojo kėlinio minutės “Banga” sutelkė dėmesį į “Nevėžio” vartus. 56 minutę tik puikiai sužaidęs R.Granauskas išgelbėjo svečius po D.Romanovskio smūgio galva.
Įpusėjus kėliniui “Nevėžio” futbolininkai pradėjo dažniau lankytis prie “Bangos” vartų. 74 minutę svečiai turėjo puikią progą pasiųsti gargždiškius į nokautą, tačiau niekas “neuždarė” praktiškai “Bangos” vartų linija skriejančio kamuolio.
Netrukus antrą kartą rungtynėse pasitvirtino populiarus posakis “neįmuši tu – įmuša tau”. 75 minutę S.Yoshikawa po reido dešiniuoju kraštu surado baudos aikštelėje K.Žebrauską, kuris surengė tikrą slalomą ir įveikęs du varžovus atidavė perdavimą prieš vartus buvusiam D.Romanovskiui. “Bangos” saugas gautą galimybę išnaudojo puikiai – 1:1.
Išlyginę rezultatą gargždiškiai dar padidino spaudimą varžovams. 79 minutę po S.Yoshikawa perdavimo D.Zubauskas pavojingai smūgiavo iš baudos aikštelės, tačiau R.Granauskas atrėmė smūgį. 81 minutę K.Žebrauskas pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę E.Stočkūnui. Varžovai nugriovė “Bangos” gynėją ir “užsidirbo” antrąjį vienuolikos metrų baudinį. Šįkart bausti varžovų ėmėsi S.Yoshikawa, užtikrintai pasiuntęs kamuolį į apatinį vartų kampą – 2:1.
Net ir išsiveržusi į priekį “Banga” neatsitraukė į gynybą. 88 minutę I.Venckus perėmė kamuolį iš varžovų, įsiveržė į baudos aikštelę ir pavojingai smūgiavo iš kairiojo krašto. R.Granauskas smūgį atrėmė, bet D.Zubauskas buvo pirmas prie atšokusio kamuolio ir dar kartą nubaudė varžovus – 3:1.
Jau paskutinėmis sekundėmis gargždiškiai galėjo ir ketvirtąjį kartą pasiųsti kamuolį į vartus, tačiau K.Žebrauskas iš baudos aikštelės smūgiavo greta virpsto.
Po šios pergalės “Banga” pakilo į aštuntąją vietą, tačiau galutiniai taškai Optibet A lygoje bus sudėti tik sekmadienį. Norint išlikti lygoje gargždiškiams dabar reikia tik nesužaisti blogiau nei devintoje vietoje esanti Alytaus “Dainava”.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Banga (Gargždai) – Nevėžis (Kėdainiai) 3:1 (0:1).
Įvarčiai: 75 min. D.Romanovskij, 81 min. (iš 11m) S.Yoshikawa, 88 min. D.Zubauskas (Banga); 37 min. (iš 11m) J.Kasparavičius (Nevėžis).
35 min. D.Romanovskij (Banga) neįmušė 11m baudinio.
Įspėjimai: 27 min. V.Antužis, 36 min. K.Smilingis, 74 min. D.Zubauskas (Banga); 24min. M.Butkus, 34 min. K.Rukuiža, 39 min. P.Eletu, 41 min. A.Lukoševičius (Nevėžis).
“Bangos” sudėtis: K.Smilingis, E.Stočkūnas, E.Bračkus, D.Padaigis, V.Antužis, P.Lotužys (41′ K.Žebrauskas), D.Norvilas, D.Romanovskij, S.Yoshikawa (90+3′ M.Petrikas), K.Urbaitis (67′ I.Venckus), D.Zubauskas (90+3′ P.Srėbalius). Atsargoje liko: M.Bertašius, B.Anisas, E.Jurjonas, K.Pliuškys, A.Spyčius.
Paskutines sezono rungtynes “Banga” žais Kaune lapkričio 28 dieną 15 valandą su Kauno “Žalgiriu”.