#kaslaimės
Lygiosios su tiesioginiais konkurentais

Penktadienį Gargždų miesto stadione “Banga” lygiosiomis 1:1 sužaidė su Alytaus “Dainava”.

Šią dvikovą “Banga” pasitiko praretėjusiomis gretomis – dėl traumų negalėjo rungtyniauti I.Driomovas, R.Matos ir M.Pinto.
Atsargiai prasidėjusioje dvikovoje pirmąją įtampą prie varžovų vartų sukūrė R.Vėževičius, pabandęs aplenkti vartininkui kamuolį palikinėjusį “Dainavos” gynėją. Aplenkti gynėją pavyko, tačiau alytiškių vartų sargas T.Švedkauskas paskutinę akimirką išmušė kamuolį “Bangos” puolėjui iš po kojų.
Netrukus teko padirbėti K.Smilingiui – 20 minutę po S.Hamulič smūgio iš baudos aikštelės gargždiškis nukreipė kamuolį į kampinį.
Dar kartą pavojingais smūgiais komandos apsikeitė besibaigiant kėliniui. 38 minutę H.Devens reidas baudos aikštelėje baigėsi smūgiu į virpstą, o po kelių akimirkų S.Urbio bandymą iš dešiniojo krašto ne itin sėkmingai gaudė T.Švedkauskas. Deja, niekas iš “Bangos” futbolininkų nesuskubo pasinaudoti galimybe.
Antrojo kėlinio pradžioje aktyvesni buvo gargždiškiai. 47 minutę S.Urbys po reido baudos aikštelėje pasiuntė kamuolį tiesiai T.Švedkauskui į glėbį. Po poros minučių “Dainavos” vartų sargas atrėmė S.Yoshikawa bandymą iš dešiniojo krašto. 67 minutę S.Yoshikawa suklaidino kelis varžovus ir smūgiu iš 18 metrų sudrebino skersinį.
Alytiškiai bandė užklupti K.Smilingį tolimais smūgiais. Laimei, beveik visi bandymai skriejo greta vartų.
Tikra drama vyko paskutinėmis rungtynių minutėmis. 89 minutę S.Urbys smūgiu iš 35 metrų užklupo nepasiruošusį T.Švedkauską ir kamuolys atsidūrė vartuose – 1:0. Deja, per teisėjo kompensuotą laiką alytiškiai išlygino rezultatą, kai D.Matulevičius galva numetė kamuolį C.Tchamba ir šis iš kelių metrų nuginklavo K.Smilingį – 1:1.
Šios lygiosios nepradžiugino nei alytiškių, nei gargždiškių. “Bangai”, norint perimti situacijos kontrolę į savo rankas, artimiausiose rungtynėse būtina įveikti Kėdainių “Nevėžį”. Tačiau galutines komandų pozicijas turnyrinėje lentelėje lems tik paskutiniojo turo rezultatai.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Banga (Gargždai) – Dainava (Alytus) 1:1 (0:0).
Įvarčiai: 89 min. S.Urbys (Banga); 90+2 min. C.Tchamba (Dainava).
Įspėjimai:30 min. R.Vėževičius, 84 min. S.Urbys (Banga); 62 min. H.Devens, 80 min. J.Da Silva (Dainava).
“Bangos” sudėtis: K.Smilingis, E.Stočkūnas, E.Bračkus, D.Padaigis, V.Antužis, S.Urbys (90+2′ K.Žebrauskas), D.Norvilas, D.Romanovskij, S.Yoshikawa, K.Urbaitis (82′ D.Zubauskas), R.Vėževičius. Atsargoje liko: M.Bertašius, B.Anisas, P.Lotužys, M.Petrikas, K.Pliuškys, P.Srėbalius, I.Venckus.
Kitas rungtynes “Banga” žais Gargždų miesto stadione lapkričio 24 dieną 18 valandą su Kėdainių “Nevėžiu”.