#kaslaimės
Užtikrinta pergalė Kėdainiuose

Šeštadienį Kėdainiuose “Banga” 3:0 įveikė “Nevėžį”.

“Banga” puikiai sužaidė pirmąjį kėlinį. Jei pirmuosius gargždiškių bandymus šeimininkai atrėmė, tai vėliau “Nevėžis” susidūrė su labai rimtomis problemomis.
11 minutę D.Romanovskij pasiuntė prieš varžovų vartininką R.Matos. “Bangos” legionierius ne pats bandė įveikti oponentą, o perdavė kamuolį į baudos aikštelę įsiveržusiam K.Urbaičiui, kuris krisdamas pasiuntė kamuolį į vartus. Po kelių minučių po E.Stočkūno prasiveržimo dešiniuoju kraštu tik stebuklas išgelbėjo Kėdainių ekipą nuo antrojo įvarčio. Tiesa, jau 25 minutę fortūna nusisuko nuo šeimininkų. Pakėlus kampinį M.Pinto smūgiavo galva, “Nevėžio” vartininkas nesėkmingai gaudė kamuolį ir D.Zubauskas, pasinaudojęs varžovo klaida, iš arti padvigubino “Bangos” persvarą. Dar kartą kėdainiečių gynyba sugriuvo 30 minutę. E.Stočkūnas perėmė kamuolį varžovų aikštės pusėje, atliko perdavimą į dešinįjį kraštą K.Urbaičiui, o po pastarojo perdavimo į baudos aikštelės vidurį D.Zubauskas užtikrintu smūgiu padidino persvarą iki 3:0.
Antrajame kėlinyje gargždiškiai perleido iniciatyvą varžovams, o patys ieškojo galimybių kontratakomis. Po vienos iš kontratakų 60 min. D.Zubauskas bandė “uždaryti” E.Stočkūno perdavimą, bet kamuolys nuskriejo virš vartų.
Įpusėjus antrajam kėliniui savo pirmuosius tikrai pavojingus epizodus sukūrė “Nevėžis”. Pirmiausia J.Timite pavojingai smūgiavo iš 16 metrų, o vėliau jo pavojingą smūgį iš kelių metrų atrėmė I.Driomovas.
68 minutę arti tikslo buvo D.Romanovskij, po D.Zubausko perdavimo iš 17 metrų pasiuntęs kamuolį netoli “devyniukės”, o rungtynes pavojingu smūgiu iš baudos aikštelės užbaigė S.Yoshikawa.
Rungtynių santraukaOptibet A lyga YouTube kanale.
David Afonso komentarasOptibet A lyga YouTube kanale.

Nevėžis (Kėdainiai) – Banga (Gargždai) 0:3 (0:3).
Įvarčiai: 11 min. K.Urbaitis, 25 min. ir 30 min. D.Zubauskas (Banga).
Įspėjimai: 70 min. T.Rakašius (Nevėžis); 82 min. P.Srėbalius (Banga).
“Bangos” sudėtis: I.Driomovas, E.Stočkūnas, D.Padaigis, M.Pinto, V.Araujo (78′ P.Srėbalius), R.Matos (63′ I.Venckus), D.Norvilas, D.Romanovskij (73′ K.Žebrauskas), S.Yoshikawa, K.Urbaitis (63′ M.Petrikas), D.Zubauskas (73′ S.Urbys). Atsargoje liko: K.Smilingis, V.Antužis, P.Lotužys, S.Rakauskas.

Kitas rungtynes “Banga” žais Alytuje rugsėjo 12 dieną 17 valandą su “Dainava”.