#kaslaimės
David Afonso: esu pasiruošęs naujam išbandymui

Penktadienį 20 valandą „Banga“ priims „Hegelmann Litauen“ klubą. Prieš atsinaujinančias A lygos kovas kalbėjomės su naujai paskirtu „Bangos“ vyriausiuoju treneriu David Afonso.

– 2015-2016 metais jau dirbai su reprezentacine miesto komanda, talkindamas Vaidui Žutautui. Kokie jausmai sulaukus kvietimo užimti vyriausiojo trenerio pareigas?
– Didelė garbė sulaukti pasiūlymo treniruoti pagrindinę „Bangos“ komandą. Jaučiuosi laimingas ir įvertintas. Per savo treniravimo karjerą turėjau dvi progas dirbti trenerio asistentu („Bangos“ ir jaunimo rinktinių). Tam, kad pasiekčiau šias pareigas, teko įveikti daug iššūkių ir šiuo metu esu pasiruošęs naujam išbandymui.

– Paskutinė darbo stotelė – 2,5 metų trukmės dublerių komandos ugdymas. Kaip ši patirtis padėjo tobulėti kaip treneriui?
– Darbas su „Banga B“ – įsimintinas laiptelis mano karjeroje. Tai puikus momentas sekančiam žingsniui tobulėti. Ateidamas į šias pareigas turėjau treniruočių planavimo metodologiją ir norimo žaidimo viziją. Dirbdamas su jaunimu sugebėjau patobulinti pasiruošimą rungtynėms, rungtynių analizę ir bendradarbiavimą su žaidėjais. Kiekvienais metais gilinau žinias apie treniruočių proceso organizavimą, siekiant pagerinti tiek žaidimo stilių, tiek individualius žaidėjų sugebėjimus. Šiais metais dėl aukštesnio varžybų lygio šiuos darbus atlikti tapo dar sunkiau, bet savo namų darbus atlikau su malonumu.

– Ruošiantis A lygos kovoms turėjai tik savaitę. Kaip sekėsi įdiegti norimo žaidimo stilių?
– Kvietimo treniruoti „Bangą“ sulaukiau būdamas U-21 treniruočių stovykloje. Dėl turimų įsipareigojimų ir atsakomybės negalėjau palikti rinktinės stovyklos, todėl pirmąsias treniruotes vykdė fizinio rengimo treneris V.Limontas. Grįžus į Gargždus, bandėme įdiegti norimą žaidimo stilių. Šiam tikslui pasiekti per tokį trumpą laiką padėjo turima patirtis U-19 ir U-21 rinktinėse.

– Nuo penktadienio stadionuose bus galima išvysti gausesnį žiūrovų skaičių. Ką aikštėje turėtų pamatyti sirgaliai?
– Leidimas sugrįžti į stadioną neribotam žiūrovų skaičiui dar negarantuoja jų buvimo tribūnuose. Norėčiau, kad aistruolių būtų kuo daugiau. Komanda šiuo metu išgyvena sudėtingą momentą, todėl mums būtinas Jūsų palaikymas. Man nepatinka dalinti pažadus, bet iš savo pusės atiduosiu viską dėl mūsų klubo „Banga“. Man ambicijų netrūksta.

– Ačiū.

Bilietus į penktadienį 20 valandą vyksiančią dvikovą su „Hegelmann Litauen“ įsigyti galima TICKET MARKET interneto svetainėje.