#kaslaimės
I lygos starte – lygiosios Šiauliuose

Šeštadienį Šiauliuose “Banga B” pagaliau startavo šio sezono I lygos pirmenybėse. Startas pavyko – pasiektos lygiosios su vienais iš pirmenybių favoritų.

“Bangos” jaunimas drąsiai pradėjo rungtynes ir keletą kartų bandė rimčiau pagąsdinti varžovus, tačiau šiauliečiai apsigynė. Vėliau šeimininkai tvirtai perėmė iniciatyvą, o jauniesiems gargždiškiams teko sunkiai dirbti ginant vartus. Tiesa, itin pavojingų epizodų nebuvo daug. 23 minutę iš baudos aikštelės smūgiuotą kamuolį K.Smilingis nukreipė virš vartų, o po keliolikos sekundžių D.Kubilinsko smūgiuotas kamuolys praskriejo greta virpsto. K.Smilingiui teko demonstruoti meistriškumą ir 37 minutę, kai V.Viktoravičius du kartus bandė įveikti “Bangos” vartų sargą po perdavimų iš aikštės kraštų.
Antrajame kėlinyje iniciatyvą ir toliau turėjo “Šiauliai”. Karts nuo karto prie “Bangos” vartų kildavo rimta įtampa. 62 minutę po S.Amirzian smūgio komandą išgelbėjo E.Bračkus, išmušęs į vartus skriejantį kamuolį. Po akimirkos “Bangą” gelbėjo jau K.Smilingis.
Dar didesnius stebuklus “Bangos” vartų sargui teko pademonstruoti 64 minutę, kai už pražangą baudos aikštelėje į gargždiškių vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys. K.Smilingis atrėmė D.Kubilinsko smūgį.
Artėjant rungtynių pabaigai trūkinėti pradėjo ir šiauliečių gynyba. 75 minutę I.Vanckus vos nenubaudė varžovų, kai pirmasis baudos aikštelėje suskubo prie kamuolio, tačiau iš nedidelio atstumo sukirto į vartininką. 83 minutę po P.Lotužio galingo baudos smūgio iš 35 metrų “Šiaulių” vartininkas nesugavo kamuolio ir I.Venckus iš arti pasiuntė jį į vartus.
Deja, “Bangos” jaunimui nepavyko išsaugoti pergalingo rezultato. Jau tiksint paskutinėms rungtynių sekundėms po perdavimo iš dešiniojo krašto A.Jankauskas nukreipė kamuolį į vartus.

Šiauliai (Šiauliai) – Banga B (Gargždai) 1:1 (0:0).
Įvarčiai: 90+3 min. A.Jankauskas (Šiauliai); 83 min. I.Venckus (Banga B).
64 min. D.Kubilinskas (Šiauliai) neįmušė 11m baudinio.
Įspėjimai: 51 min. D.Dovydaitis, 54 min. A.Jankauskas, 58 min. E.Pilypas, 79 min. J.Petravičius, 83 min. D.Jansonas (Šiauliai); 36 min. P.Srėbalius, 58 min. P.Lotužys, 85 min. E.Anulis (Banga B).
“Bangos B” sudėtis: K.Smilingis, E.Bračkus, J.Kerpė, E.Jurjonas, I.Venckus (88′ T. Beržonskis), M.Gelžinis, A.Šveistrys (90+1′ B.Gailius), P.Lotužys, K.Toleikis (83′ K.Žebrauskas), E.Anulis. Atsargoje liko: M.Bertašius, A.Lūža, K.Pliuškys.

Justo Kasparavičiaus nuotrauka.