#kaslaimės
Tomas Tamošauskas: kovosime kiekvienose rungtynėse

Šiandien 18 valandą Marijampolėje 2021 metų Optibet A lygos atidarymo rungtynėse “Banga” susitiks su Kauno “Žalgiriu”. Rungtynės bus transliuojamos per TV6.
Prieš 2021 metų sezono startą kalbėjomės su “Bangos” komandos vyriausiuoju treneriu Tomu Tamošausku.

– Kokiomis nuotaikomis pasitinkate naująjį futbolo sezoną?
– Nuotaikos puikios. Po sunkių treniruočių ir aibės kontrolinių rungtynių visi su nekantrumu laukiame sezono starto ir norime sužaisti pirmas čempionato atidarymo rungtynes.

– Iš praėjusių metų sudėties neliko tik keleto futbolininkų. Ar tarp jų buvo tokių, kuriuos norėjosi ir šiemet matyti komandoje?
– Tuos žaidėjus, kuriuos norėjome matyti komandoje, išsaugojome. Pasipildėme keletu naujų žaidėjų, kurie puikiai įsiliejo į komandą ir manau bus naudingi bei turės puikų sezoną.

– Ar atvykę naujokai pagerins komandos žaidimo kokybę? Ko iš jų tikitės?
– Jei praeitais metais turėjome 13-14 konkurencingų žaidėjų, kurie nuolat kovojo dėl patekimo į startinę sudėtį, tai šiais metais bus 16-18 žaidėjų, kurie nuolat konkuruos. Manau, kad atvykus naujokams turėsime kokybiškesnes treniruotes, kurių metu visi galėsime tobulėti ir siekti užsibrėžtų tikslų.

– Ko nepavyko pasiekti per pasirengimo etapą? Ar yra tokių pozicijų, kurias dar norėtųsi sustiprinti?
– Pasirengimo etape turėjome aibę problemų. Pagal planą viską atlikome tik pirmas tris savaites, vėliau žiema neleido ruoštis pagal planą. Trukdė didelis šaltis, kuris siekė minus 10-16 laipsnių, apledijusi aikštė, didelis sniego kiekis. Manau, kad čempionato pradžioje komandos, kurios treniravosi maniežuose – “Žalgiris”, “Sūduva”, “Kauno Žalgiris”, “Riteriai” – turės pranašumą. Nepavyko rasti tikro puolėjo, bet komandoje turime daug puikių žaidėjų, kurių dėka mėginsime tai kompensuoti.

– Praėjusiais metais prieš sezoną kalbėjote apie tai, kad būtų įdomu pakovoti dėl ketvirtosios vietos. Ketvirtąją vietą iškovojote. Kokius tikslus sau ir komandai keliate šiais metais?
– Praeitais metais, galima sakyti, apšilome kojas A lygoje. Šiais metais žinosime daugelio komandų galimybes ir žinosime, ką mes jiems galime pasiūlyti rungtyniaujant tarpusavyje. Taip, praeitais metais iškovojome 4 vietą, labai gaila, kad tai nesuteikė galimybės žaisti Europoje. Šiais metais norime įrodyti sau ir visiems Gargždų futbolo mylėtojams, kad tai nebuvo atsitiktinumas. Pažadame, kad kiekvienose rungtynėse kovosime iki galo dėl taškų ir galimybės pradžiuginti mūsų ištikimiausius ir geriausius sirgalius Lietuvoje.

– Jau sezono pradžioje laukia rimtas išbandymas – dvikova su bronzos medalius laimėjusiu Kauno “Žalgiriu”. Ko gali tikėtis Gargždų futbolo aistruoliai iš pirmųjų rungtynių?
– Daug kietos kovos, pilno atsidavimo aikštėje, gražių momentų ir pirmųjų taškų čempionate.
Naudodamasis proga noriu visus pasveikinti su ilgai laukto čempionato pradžia bei palinkėti puikių rungtynių mūsų komandai, sirgaliams – gerų futbolo emocijų, o “Bangos” Tigrams – išlikti vieningiems ir toliau puikiai palaikyti komandą tiek namų, tiek išvykos rungtynėse.

– Ačiū.