#kaslaimės
Kovingos lygiosios

Trečiadienį “Banga” Gargžduose lygiosiomis 1:1 sužaidė su Vilniaus “Riteriais”.

Banga (Gargždai) – Riteriai (Vilnius) 1:1 (0:1).
Įvarčiai: 54 min. R.Matos da Silva (Banga); 19 min. M.Thuique (Riteriai), 32 min. D.Kazlauskas neįmušė 11 metrų baudinio (Riteriai).
Įspėjimai: 32 min. D.Padaigis, 55 min. R.Matos da Silva, 88 min. P.Lotužys (Banga); 33 min. M.Thuique, 42 min. A.Levšin, 61 min. M.Ramanauskas (Riteriai).
“Bangos” sudėtis: I.Driomovas, V.Antužis, D.Padaigis, O.Aksonov, Y.Pavlyk, R.Vėževičius (89′ I.Venckus), K.Urbaitis, D.Lukošius (46′ S.Rakauskas), S.Yoshikawa (64′ P.Lotužys), J.Kasparavičius, R.Matos da Silva (78′ J.Bičkus). Atsargoje liko: M.Bertašius, E.Bračkus, G.Gumbaravičius.

“Banga” ne itin sėkmingai pradėjo pirmąjį kėlinį. Po klaidų savo baudos aikštelės prieigose gargždiškiai leido svečiams vis grasinti I.Driomovo ginamiems vartams. Su tolimais smūgiais susitvarkė I.Driomovas, o 17 minutę “Bangą” išgelbėjo R.Vėževičius, galva atmušęs į vartus skriejantį kamuolį. Galiausiai 19 minutę “Riteriai” pasinaudojo dovanomis – M.Thuique tiksliai smūgiavo iš baudos aikštelės ir rezultatas tapo 0:1.
Praleidusi įvartį atsigavo ir “Banga”. 21 minutę po O.Aksonov perdavimo iš kairiojo krašto J.Kasparavičius smūgiu galva pasiuntė kamuolį į skersinį. Dar po kelių minučių tas pats J.Kasparavičius lenktynėse su gynėju smūgiavo iš baudos aikštelės, tačiau varžovas spėjo kyštelėti koją ir kamuolys praskriejo greta vartų.
32 minutę vilniečiai turėjo puikią progą padvigubinti persvarą, kai po varžovo smūgio kamuolys pataikė į D.Padaigio ranką ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Laimei, I.Driomovas sužaidė puikiai ir atrėmė D.Kazlausko smūgį.
Netrukus porą gaisrų kilo jau prie “Riterių” vartų. Pirmiausia R.Matos da Silva tolimu smūgiu privertė pasinervinti svečių vartų sargą T.Simaitį, o vėliau J.Kasparavičius, po puikaus Y.Pavlyk perdavimo iš kairiojo krašto, galva smūgiavo greta vartų.
Besibaigiant kėlinio laikui “Riteriai” nepasinaudojo dar viena “Bangos” klaida gynyboje. D.Kazlauskas kontratakoje pagailėjo perdavimo komandos draugams, o pats smūgiavo netiksliai.
Antrojo kėlinio pradžioje komandos apsikeitė pavojingomis atakomis. Prie “Riterių” vartų tinkamai smūgiuoti nepavyko R.Vėževičiui, o “Bangos” baudos aikštelėje pavojingą M.Thuique bandymą blokavo O.Aksonov.
Rezultatą pavyko išlyginti 54 minutę. R.Matos da Silva perėmė T.Simaičio iš baudos aikštelės smūgiuotą kamuolį ir ramiai pasiuntė į tuščius vartus – 1:1.
Iki pat rungtynių pabaigos abi komandos kovojo dėl pergalės, tačiau susitikimo rezultatas nebepakito.
Rungtynių santrauka – A lygos YouTube kanale.
T.Tamošausko komentaras – A lygos YouTube kanale.
Kitas rungtynes “Banga” žais Panevėžyje sekmadienį, birželio 28 dieną, 19 valandą su “Panevėžiu”.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”138″ gal_title=”20200624″]