#kaslaimės
Dramatiškos lygiosios

Šeštadienį “Banga” Gargžduose lygiosiomis 1:1 sužaidė su Kauno “Žalgiriu”.

Banga (Gargždai) – Žalgiris (Kaunas) 1:1 (0:0).
Įvarčiai: 90+6 min. S.Rakauskas (Banga); 77 min. L.Pilibaitis (K.Žalgiris).
Įspėjimai: 73 min. J.Kasparavičius, 76 min. D.Norvilas (Banga); 29 min. B.Anisas, 71 min. M.Dapkus, 73 min. Rudinilson, 81 min. P.Otele, 88 min. S.Paulius (K.Žalgiris).
“Bangos” sudėtis: I.Driomovas, V.Antužis (86 min. E.Bračkus), D.Padaigis, O.Aksonov, Y.Pavlyk, S.Yoshikawa, K.Urbaitis (67′ D.Lukošius), D.Norvilas (78′ S.Rakauskas), R.Vėževičius (67′ J.Bičkus), J.Kasparavičius, R.Matos da Silva (78′ P.Lotužys). Atsargoje liko: M.Bertašius, I.Venckus.

Kauniečiai aktyviai pradėjo dvikovą ir pirmąsias dvidešimt minučių žaidimas daugiausiai vyko “Bangos” aikštės pusėje. Visgi itin pavojingų epizodų prie I.Driomovo vartų nebuvo, o 20 minutę gargždiškiai vos netikėtai neužklupo iki tol poilsiavusio varžovų vartų sargo D.Mikelionio. J.Kasparavičius perėmė kamuolį kauniečių baudos aikštelės prieigose ir jo pavojingą smūgį D.Mikelionis nukreipė už galinės linijos.
Įpusėjus kėliniui žaidimas išsilygino, o 42 minutę dar kartą padirbėti teko D.Mikelioniui. “Banga” įžaidė kampinį ir D.Padaigio į baudos aikštelę skersuotą kamuolį J.Kasparavičius galva bandė pasiųsti į vartus. Deja, vartininkas sugebėjo kamuolį nukreipti virš vartų.
Antrojo kėlinio pradžia ne itin sėkminga buvo D.Padaigiui. Po susidurimo su svečių gretose rungtyniaujančiu S.Urbiu “Bangos” kapitonui teko pasinaudoti greitosios medicinos brigados paslaugomis.
Antroje rungtynių pusėje gerokai daugiau darbo turėjo I.Driomovas. 68 minutę jis atrėmė pavojingą E.Vaitkūno smūgį iš baudos aikštelės. 77 minutę “Bangos” vartininkas atrėmė L.Pilibaičio smūgį galva, po akimirkos spėjo sustabdyti P.Otele bandymą iš labai arti nukreipti atšokusį kamuolį į vartus, tačiau akimirkos pritrūko, kad dar sutrukdytų L.Pilibaičiui trečiuoju bandymu pasiųsti kamuolį į tinklą – 0:1.
Praleidusi įvartį “Banga” metė į aikštę naujas pajėgas, persigrupavo ir nukreipė visą dėmesį į varžovų vartus. 81 minutę po puikaus Y.Pavlyk reido kairiuoju kraštu ir perdavimo į baudos aikštelę arti tikslo buvo P.Lotužys, tačiau kamuolys praskriejo greta vartų. Dar po kelių minučių J.Kasparavičiui pritrūko centimetrų, kad “uždarytų” P.Lotužio perdavimą iš dešiniojo krašto. Einant paskutinėms minutėms į varžovų vartus pavojingai smūgiavo P.Lotužys, tačiau varžovas spėjo kyštelėti koją ir pavyko tik uždirbti kampinį. Kaip paaiškėjo, kampinis buvo lemtingas. P.Lotužio į baudos aikštelę pasiųstą kamuolį J.Kasparavičiaus galva nukreipė į vartus, tačiau varžovai neįtikėtinai sugebėjo iškrapštyti kamuolį nuo vartų linijos, tačiau S.Rakauskas aplenkė gynėjus ir smūgiu galva išlygino rezultatą – 1:1.
Rungtynių santrauka – A lygos YouTube kanale.
T.Tamošausko komentaras – A lygos YouTube kanale.
Kitas rungtynes “Banga” žais Gargždų miesto stadione trečiadienį, birželio 24 dieną, 20 valandą su Vilniaus “Riteriais”.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos.

[Best_Wordpress_Gallery id=”136″ gal_title=”20200620″]