#kaslaimės
Sidabrinės lygiosios

Sekmadienį Alytuje “Banga” be įvarčių baigė dvikovą su “Dainava” ir iškovojo I lygos sidabro medalius.

Dainava (Alytus) – Banga (Gargždai) 0:0.
Įspėjimai: 67 min. V.Kalėda, 90+2 min. M.Vasiliauskas (Dainava); 29 min. E.Bračkus, 62 min. K.Urbaitis, 78 min. G.Kruša, 90+2 min. I.Venckus, 90+2 min. D.Zubauskas (Banga).
“Bangos” sudėtis: T.Norbutas, V.Antužis (73′ I.Venckus, 90+3 min. P.Lotužys), E.Bračkus, D.Padaigis, V.Pocevičius, A.Bačanskis, D.Norvilas, K.Urbaitis, D.Lukošius, R.Matos da Silva (78′ G.Kruša), J.Bičkus (83′ D.Zubauskas). Atsargoje liko: D.Španceris, J.Skuodas, A.Šveistrys.

Nors “Bangai” Alytuje pakako ir lygiųjų, būtent gargždiškiai buvo aktyvesni dvikovos pradžioje. Jau 8 minutę po tolimo perdavimo R.Matos da Silva aplenkė “Dainavos” vartininką, tačiau netiksliai smūgiavo į vartus. Vėliau tikslumo arba teisingų sprendimų pritrūkdavo atakos smaigalyje atsidūrusiems J.Bičkui ir R.Matos da Silva. Besibaigiant kėliniui savo šansą turėjo ir šeimininkai – smūgiuodamas galva iš kelių metrų į vartus nepataikė J.Caracas.
Prasidėjus antrajam kėliniui alytiškiai vos nepasiuntė “Bangos” į nokdauną – niekieno nekliudomas V.Mena smūgiavo iš baudos aikštelės, tačiau kelią kamuoliui į vartus užkirto koją kyštelėjęs D.Padaigis.
Nors alytiškiai didelėmis pajėgomis bandė atakuoti “Bangos” vartus, T.Norbutas neturėjo daug darbo. Kur kas karštesnių akimirkų išgyveno “Dainavos” vartų sargas A.Mickevičius. Arčiausiai tikslo jau per teisėjo pridėtą laiką buvo G.Kruša, kuris gavęs perdavimą iš P.Lotužio, įveikė šeimininkų vartininką, tačiau paskutinę akimirką “Dainavą” išgelbėjo atskubėjęs gynėjas.
Finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo lygiąsias, kurios daugiau džiaugsmo suteikė gargždiškiams – “Banga” finišavo antrojoje vietoje, o alytiškiai liko ketvirti, į priekį dar praleidę “Vytį”.
Tomo Tamošausko komentras – ČIA.
Rungtynių santrauka – ČIA.
Dabar “Bangos” laukia dvejos pereinamosios rungtynės su septintąją vietą A lygoje užėmusia “Palanga”. Pirmasis sustikimas lapkričio 3 dieną bus žaidžiamas Gargžduose, o atsakomoji dvikova lapkričio 9 dieną vyks Palangoje. Pereinamųjų rungtynių laimėtojas iškovos kelialapį į A lygą.