#kaslaimės
Trečias kartas LFF Taurės finale

Sekmadienį 16 valandą Utenoje “Banga” LFF Taurės finale susitiks su Marijampolės “Sūduva”.

“Bangai” tai bus jau trečiasis LFF Taurės finalas. Visą tai gargždiškiams pavyko pasiekti per pastaruosius devynerius metus.
Pirmieji du bandymai nepavyko – finale “Bangai” vis pristigdavo sėkmės. Ypač apmaudu buvo 2011 metais Alytuje, kai “Banga” pirmavo 2:0 prieš Panevėžio “Ekraną”, tačiau galiausiai nusileido varžovams po pratęsimo 2:4. Iš dabartinės komandos tuo metu finale žaidė D.Padaigis ir vieną iš įvarčių pelnęs K.Urbaitis, o atsargoje liko E.Bračkus.
2014 metų finalas, kaip ir šiemetinis, vyko Utenoje. Tuometiniai Lietuvos futbolo lyderiai Vilniaus “Žalgiris” jau pirmajame kėlinyje išsiveržė į priekį dviem įvarčiais, o “Banga” antrajame kėlinyje sugebėjo tik sušvelninti rezultatą – 1:2. Šioje dvikovoje dalyvavo vienintelis K.Urbaitis.
“Sūduva” gali pasigirti didesniais laimėjimais. Du kartus marijampoliečiams pavyko triumfuoti Taurės turnyre. 2006 metais marijampoliečiai 1:0 įveikė Panevėžio “Ekraną”, o 2009 metais tokiu pat rezultatu palaužė Tauragės “Taurą”. Beje, abu kartus finalai vyko Kaune. Ne taip sėkmingai “Sūduvai” finalai klostėsi kituose Lietuvos miestuose. 2002 metais marijampoliečiai Alytuje 1:3 nusileido FBK “Kaunui”, o 2016 metais Klaipėdoje 0:2 Vilniaus “Žalgiriui”.

2019 metų turnyras. Nuo antrojo etapo kelią link Taurės pradėjusi “Banga” 2:1 įveikė Elektrėnų “Versmę”, 2:0 Vilniaus “Tera”, 3:0 Ukmergės “Spartaką”, ketvirtfinalyje po baudinių serijos (dvikova po pratęsimo baigėsi 2:2) įveikė A lygoje žaidžiantį Kauno “Žalgirį”, o pusfinalyje 2:0 įveikė dar vieną A lygos atstovę – “Palangą”.
Trečiajame etape startavusi “Sūduva” 3:2 įveikė Panevėžio “Aukštaitiją”, 4:1 “Marijampolės City”, ketvirtfinalyje 1:0 “Panevėžį”, o pusfinalyje po pratęsimo 4:2 palaužė Vilniaus “Žalgirį”.

LFF Taurės finalo pristatymo metu T.Tamošauskas ir K.Urbaitis kalbėjo apie nuotaikas prieš finalą ir siekį laimėti Taurę ir kelialapį į Europos lygos kvalifikacinį turnyrą. Plačiau žr. LFF publikaciją.

Finalo rungtynės Utenoje yra nemokamos. Norintiems jas stebėti stadione tereikia pasiimti elektroninį kvietimą – žr. ČIA.

Foto: I.Markunaitė / lff.lt.