#kaslaimės
“Banga” keliauja į Taurės finalą

Trečiadienį Gargždų miesto stadione “Banga” LFF Taurės pusfinalyje 2:0 įveikė “Palangą”.

Banga (Gargždai) – Palanga (Palanga) 2:0 (0:0).
Įvarčiai: 87 min. K.Gnedojus, 90+4′ D.Zubauskas (Banga).
Įspėjimai: 90+4′ D.Zubauskas (Banga); 64 min. M.Guyganov, 68 min. A.Yakovlev, 69 min. S.Mošnikov (Palanga).
“Bangos” sudėtis: T.Norbutas, D.Padaigis, E.Bračkus, K.Gnedojus, V.Pocevičius, D.Lukošius, G.Kruša, K.Urbaitis, A.Bačanskis (63′ V.Magdušauskas), J.Bičkus (77′ D.Norvilas), R.Matos da Silva (90+1′ D.Zubauskas). Atsargoje liko: J.Virvilas, V.Antužis, J.Skuodas, N.Urba.

Didžiąją pirmojo kėlinio dalį abiems komandoms sunkiai sekėsi kurti pavojingus epizodus prie varžovų vartų. Tik artėjant kėlinio pabaigai kilo pirmosios didesnės grėsmės.
35 minutę “Bangai” pakėlus kampinį K.Gnedojus smūgiavo iš baudos aikštelės ir M.Paukštė tik vargais negalais su gynėjo pagalba apsaugojo “Palangos” vartus. Dar po minutės D.Lukošius iš kairiojo krašto pasiuntė kamuolį į svečių baudos aikštelę, kur A.Bačanskis aplenkė varžovus ir iš kelių metrų galva smūgiavo į vartus. Deja, palangiškius vėl išgelbėjo M.Paukštė.
Įsibėgėjus antrajam kėliniui meistriškumą teko demonstruoti jau “Bangos” vartų sargui T.Norbutui. Po tolimo perdavimo iš dešiniojo krašto vartininko budrumą patikrino M.Guyganov, o dar po keliolikos sekundžių T.Norbutas atrėmė pavojingą A.Yakovlev smūgį.
Artėjant antrojo kėlinio pabaigai vis dažnesnės tapo “Bangos” atakos. Keletą kartų gargždiškiams nepavyko išnaudoti susikurtų progų, tačiau 87 minutę “Palangos” įtvirtinimai krito. Pakėlus kampinį kamuolys atiteko K.Gnedojui ir po tikslaus smūgio suspurdėjo svečių vartų tinkle – 1:0.
Jau per teisėjo pridėtą laiką “Banga” surengė kontrataką, kurios metu D.Zubauskas ir D.Norvilas dviese įveikė gynėją ir prieš vartininką atsidūręs D.Zubauskas įtvirtino gargždiškių pergalę – 2:0.
Rugsėjo 29 dieną Utenoje “Banga” susigrums dėl LFF Taurės su dabartiniais Lietuvos čempionais Marijampolės “Sūduva”.
Rungtynių santraukažr. ČIA.
Tomo Tamošausko komentarasžr. ČIA.
Artimiausias rungtynes “Banga” žais Vilniuje sekmadienį, rugsėjo 22 dieną, 16 valandą su “Vilniumi”.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”112″ gal_title=”20190918″]