#kaslaimės
23 turas: dvikova su kaimynais

Sekmadienį 16 valandą Gargždų miesto stadione “Banga” susitiks su Kretingos “Minija”.

Sunkiai taškus pirmoje sezono pusėje rinkusi “Minija” į Gargždus atvyks gerokai pasikeitusi ir pastaruoju metu dažniau besidžiaugianti sėkme, nei liūdinti dėl pralaimėjimų.
Po petraukos kretingiškiai per šešerias rungtynes surinko 13 taškų. T.y., tiek pat, kiek buvo sukaupę per visą pirmąją sezono pusę.
Po to, kai liepos pabaigoje lygiosiomis (1:1) sužaidė su “Vyčiu”, “Minija” pasiekė keturias pergales iš eilės – 4:0 prieš “Žalgirį B”, 6:0 prieš “Pakruojį”, 7:0 prieš “Atmosferą” ir 2:0 prieš “Nevėžį”. Tik praėjusį šeštadienį Jonavoje po ilgesnės pertraukos kretingiškiams teko patirti pralaimėjimo kartėlį – 1:4.
Tokių permainų priežastis – visas būrys naujokų. Dar prieš pertrauką “Minijos” marškinėlius apsivilko vartininkas E.Grudys (gimęs 1994), iš “Vyčio” persikėlęs E.Andriušis (2001) ir kamerūnietis R.A.Yebga (1996). Vėliau kretingiškių gretas sustiprino iš “Palangos” atvykę G.Juška (1982), A.Skurdelis (1994) ir jaunas “Atlanto” žaidėjas G.Gumbaravičius (2000).
Ypač naujokai pagerino Kretingos ekipos veiksmus atakoje – E.Andriušis jau pelnė 6 įvarčius, G.Juška pasižymėjo 4 keturis kartus, 2 įvarčiai A.Skurdelio sąskaitoje, 1 – G.Gumbaravičiaus.
Be naujokų, kalbant apie “Miniją”, būtina paminėti ir nuo sezono pradžios daug rungtyniaujančius D.Surblį (1987), D.Naviką (1983), P.Jušką (1994), A.Vilavičių (1999) bei legionierius A.Solovyev (1995) ir S.Y.Traore (1997).
Pirmosios tarpusavio rungtynės Kretingoje “Bangai” klostėsi labai sunkiai. Stiprų vėją išnaudodami kretingiškiai visą pirmą kėlinį pavojingai grasino gargždiškių vartams, o 38 minutę A.Vilavičius pelnė įvartį. Antrajame kėlinyje jau “Banga” kontroliavo žaidimą ir 67 minutę G.Kruša išlygino rezultatą. Nepaisant dažnų pavojingų atakų, pergalę išplėšti pavyko tik pačioje dvikovos pabaigoje, kai 88 minutę kamuolį į vartus pasiuntė A.Bačanskis.
*
“Bangos” sudėtyje sekmadienio rungtynėse galime pamatyti naują veidą – klubą papildė klaipėdietis JONAS BIČKUS. 2000 metais gimęs futbolininkai yra žaidęs Klaipėdos “Atlante” (2016 metais) ir “Korale” (2017 metais), o pastaruoju metu priklausė ispanų “Levante” klubui.
Lietuvos U-17 ir U-19 rinktinėms atstovavęs J.Bičkus jau kurį laiką treniravosi su “Banga”, tačiau tik dabar atsirado galimybė jį užregistruoti klube.