#kaslaimės
Pergalė Kaune

Šeštadienį Kaune “Banga” 3:2 įveikė “Hegelmann Litauen”.

Hegelmann Litauen – Banga (Gargždai) 2:3 (0:1).
Įvarčiai: 53 min. I.Maleckas, 90+3 min. R.Mačežinskas (Hegelmann Litauen); 32 min. R.Matos da Silva, 82 min. P.Lotužys, 85 min. A.Bačanskis (Banga).
Įspėjimai: 35 min. G.Zagurskas, 72 min. I.Maleckas (Hegelmann Litauen).
“Bangos” sudėtis: T.Norbutas, V.Antužis, D.Padaigis, K.Gnedojus, V.Pocevičius, D.Lukošius, G.Kruša, D.Norvilas, K.Urbaitis (72′ A.Bačanskis), P.Lotužys, R.Matos da Silva (88′ I.Venckus). Atsargoje liko: D.Španceris, M.Petrikas, J.Skuodas, A.Šveistrys.

Nuo dvikovos pradžios iniciatyva priklausė “Bangai”, nes šeimininkai visų pirma rūpinosi savo vartų saugumu. Nepaisant šių pastangų, jau 15 minutę gargždiškiai turėjo labai gerą galimybę pelnyti įvartį – pakėlus kampinį be priežiūros paliktas K.Gnedojus iš kelių metrų galva smūgiavo virš vartų. 25 minutę “Hegelmann Litauen” vartininkas R.Grižas virš vartų nukreipė pavojingą R.Matos da Silva baudos smūgį iš 20 metrų. 32 minutę kauniečių jau neišgelbėjo ir vartų sargas – R.Matos da Silva, gavęs perdavimą iš D.Lukošiaus, prasimetė kamuolį pro gynėjus ir smūgiavo tiksliai į apatinį vartų kampą.
Pirmajame kėlinyje praktiškai negrasinę “Bangos” vartams šeimininkai vos prasidėjus antrajam kėliniui nubaudė gargždiškius už neapdairumą. Pakėlus kampinį prie “Bangos” vartų T.Norbutas atrėmė pirmąjį pavojingą kauniečių smūgį galvą, tačiau prie atšokusio kamuolio pirmasis suskubęs I.Maleckas išlygino rezultatą.
Pelnę įvartį šeimininkai susikoncentravo į gynybą ir žaidimas iš esmės persikėlė į “Hegelmann Litauen” aikštės pusę. “Banga” kūrė vieną progą po kitos, tačiau arba puikiai sužaisdavo R.Grižas, arba gargždiškiams pritrūkdavo tikslumo. 61 minutę vartų sargas lietė V.Pocevičiaus iš baudos aikštelės galingai smūgiuotą kamuolį ir šis atsimušė į virpstą. Po kelių minučių K.Urbaitis prieš R.Grižą dešiniuoju kraštu pasiuntė D.Lukošių, tačiau “Bangos” saugo smūgiuotas kamuolys praskriejo greta virpsto. 70 minutę po P.Lotužio reido kairiuoju kraštu ir K.Urbaičio smūgio iš kelių metrų vėl sužibėjo R.Grižas. Vos po poros minučių galimybę turėjo P.Lotužys, tačiau iš baudos aikštelės smūgiuotas kamuolys nuskriejo virš vartų.
74 minutę “Banga” vos pati nepasidarė sau problemų – po netikslaus gargždiškių perdavimo prieš T.Norbutą išbėgo L.Odincovas. Laimei, kaunietis iš 16 metrų smūgiavo netiksliai.
82 minutę “Bangai” pagaliau pavyko pralaužti šeimininkų gynybinius įtvirtinimus. Po kombinacijos dešiniajame krašte D.Lukošius įsiveržė į baudos aikštelę ir perdavė kamuolį P.Lotužiui, kuris iš kelių metrų smūgiavo tiksliai. Praėjus vos trims minutėms P.Lotužys turėjo dar vieną galimybę pasižymėti, kai išbėgo prieš kauniečių vartų sargą, tačiau dvikovą laimėjo R.Grižas. Tiesa, jau po kelių akimirkų D.Norvilas tiksliu perdavimu baudos aikštelėje surado A.Bačanskį ir rezultatyviausias “Bangos” futbolininkas įveikė “Hegelmann Litauen” vartininką.
Jau tiksint paskutinėms dvikovos sekundėms “Banga” sužaidė neapdairiai savo baudos aikštelėje ir po aukšto perdavimo R.Mačežinskas smūgiu galva sušvelnino skirtumą. Iškart po įvarčio nuskambėjo finalinis teisėjo švilpukas ir “Banga” įsirašė į savo sąskaitą tris taškus.
Kitas rungtynes “Banga” žais Gargždų miesto stadione rugsėjo 8 dieną 16 valandą su Kretingos “Minija”.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”110″ gal_title=”20190831″]