#kaslaimės
LFF Taurės ketvirtfinalis

Antradienį 18:30 Gargždų miesto stadione LFF Taurės ketvirtfinalyje “Banga” susitiks su Kauno “Žalgiriu”.

Varžovas. Penktąjį sezoną A lygoje rungtyniaujantis Kauno “Žalgiris” šiemet pretenduoja užfiksuoti savo geriausią pasiekimą. Šiuo metu ketvirtąją vietą užimantys kauniečiai tik dviem taškais atsilieka nuo trečioje vietoje esančių Vilniaus “Riterių”.
Kaip ir dažname Lietuvos klube, taip ir “Žalgiryje” galime rasti žmonių, turinčių sąsajų su “Banga”. Nuo liepos mėnesio kauniečių gretose rungtyniauja gargždiškis Simonas Urbys, “Bangoje” 2012 ir 2017 metais sužaidęs 36 rungtynes ir įmušęs 6 įvarčius. Kauno klube žaidžia 2017 metų antroje pusėje ir 2018 metų pirmoje pusėje mūsų klubui atstovavęs Rokas Krušnauskas (28 rungtynės, 17 įvarčių) ir tolimais 2009 metais pusę sezono Gargžduose praleidęs Egidijus Vaitkūnas (14 rungtynių, 1 įvartis). Jau antrus metus “Žalgirio” vyriausiuoju treneriu dirba Mindaugas Čepas, 2013 metais vadovavęs “Bangai”.
Jei norėtume įvardyti svarbiausius Kauno klubo futbolininkus, tektų minėti garsias Lietuvos futbole pavardes. “Žalgiryje” rungtyniauja buvę Lietuvos rinktinės nariai L.Pilibaitis, T.Mikuckis, D.Galkevičius, A.Klimavičius ir D.Matulevičius, o pastaruoju metu rinktinės trenerių dėmesio sulaukia patyręs E.Vaitkūnas ir jaunesni M.Dapkus, D.Romanovskij ir R.Sadauskas. Pastarieji trys turi ir nesenos patirties Lietuvos U-21 rinktinėje. Jaunimo rinktinėse žaidė ir dar keletas kitų “Žalgirio” futbolininkų – R.Krušnauskas, K.Šilkaitis, E.Kloniūnas, P.Širvys, D.Mikelionis ir D.Šešplaukis.
Svarbų vaidmenį Kauno klube vaidina legionieriai. Tiesa, pastaruoju metu jų skaičius kiek aptirpo – rezultatyviausias (10 įvarčių A lygoje) “Žalgirio” futbolininkas brazilas J.Figueiredo persikėlė į Graikiją, o jo tautietis R.Matos da Silva nuo liepos pabaigos atstovauja “Bangai”. Tad šiuo metu galime minėti tik tris – Bisau Gvinėjos rinktinėje rungtyniaujantį, bet ir Portugalijos pilietybę turintį Rudinilson, ukrainietį Y.Bushman ir jauną Nigerijos futbolininką P.Otele.
*
Istoriniai pasiekimai Taurės turnyre. Ne itin ilgai egzistuojantis Kauno “Žalgirio” klubas toliausiai Taurės turnyre nukeliavo 2018 metais, kai pusfinalyje pralaimėjo Vilniaus “Žalgiriui”. “Banga” du kartus yra žaidusi Taurės finale – 2011 metais gargždiškiai po pratęsimo 2:4 nusileido Panevėžio “Ekranui”, o 2014 metais 1:2 Vilniaus “Žalgiriui”.
2019 metų turnyras. Nuo antrojo etapo kelią link Taurės pradėjusi “Banga” 2:1 įveikė Elektrėnų “Versmę”, 2:0 Vilniaus “Tera” ir 3:0 Ukmergės “Spartaką”. Vienu etapu vėliau startavę kauniečiai tik po baudinių serijos (1:1, baudinių serija – 5:4) peržengė Vilniaus “Riterių” barjerą ir nelengvai 2:1 palaužė Kretingos “Miniją”.

*
Primename, kad pagal Taurės reglamentą jei pagrindinis rungtynių laikas baigsis lygiosiomis, bus žaidžiamas pratęsimas (du kėliniai po 15 minučių). Jei ir tada nugalėtojas nepaaiškės, bus mušami vienuolikos metrų baudiniai.