#kaslaimės
Telšiškiams pralaimėta

Pirmadienį Gargždų miesto stadione “Banga” 1:0 nusielido Telšių “Džiugui”.

Banga (Gargždai) – Džiugas (Telšiai) 0:1 (0:1).
Įvartis: 7 min. D.Arlauskis (Džiugas).
Įspėjimai: 72 min. D.Padaigis, 78 min. K.Urbaitis (Banga); 33 min. R.Lazdinauskas, 67 min. P.Survila (Džiugas).
“Bangos” sudėtis: T.Norbutas, V.Antužis, K.Gnedojus, D.Padaigis, N.Urba, D.Lukošius, K.Urbaitis (83 min. J.Skuodas), G.Kruša, D.Norvilas, A.Bačanskis (65′ P.Lotužys), R.Matos da Silva. Atsargoje liko: J.Virvilas, M.Petrikas, A.Šveistrys, I.Venckus.

Aktyviai dvikovą pradėjusi “Banga” jau 3 minutę turėjo puikią galimybę išsiveržti į priekį, tačiau po D.Norvilo perdavimo į baudos aikštelę R.Matos da Silva iš dešimties metrų smūgiavo virš vartų.
Tuo tarpu svečiai savo galimybę užtikrintai realizavo. 7 minutę baudos smūgiu iš dešiniojo krašto į baudos aikštelę pasiųstas kamuolys pasiekė D.Arlauskį, kuris tiksliu smūgiu įveikė T.Norbutą – 0:1.
Įpusėjus pirmajam kėliniui “Banga” susikūrė dar vieną neblogą progą, tačiau D.Lukošius iš baudos aikštelės smūgiavo netiksliai.
Antrajame kėlinyje “Banga” ilgiau kontroliavo kamuolį, dažnai užsibūdavo varžovų aikštės pusėje, tačiau telšiškiai užtikrintai griovė visus mūsų komandos sumanymus dar baudos aikštelės prieigose. Keletas aštresnių epizodų baudos aikštelėje taip ir nesibaigė bent kiek pavojingesniais smūgiais į svečių vartus.
Rečiau atakavę telšiškiai buvo kur kas arčiau antrojo įvarčio. 57 minutę pakėlus kampinį D.Arlauskis galva smūgiavo iš kelių metrų, tačiau “Banga” išgelbėjo T.Norbutas. Dar kartą “Bangos” vartininkui teko padirbėti 64 minutę, kai pavojingai dešiniuoju kraštu prasiveržė ir iš baudos aikštelės smūgiavo R.Lazdinauskas.
Patirtas pralaimėjimas vienam iš pagrindinių konkurentų gerokai sukomplikavo “Bangos” galimybes kovoti dėl I lygos pirmenybių nugalėtojų vardo. Dabar jau teks pasikliauti ne tik savo jėgomis, bet ir tikėtis varžovų klupetelėjimų.
Rungtynių santraukafutbolo.tv YouTube puspalyje.
Tomo Tamošausko komentarasfutbolo.tv YouTube puspalyje.
Kitas rungtynes “Banga” žais Vilniuje šeštadienį, rugpjūčio 24 dieną, 16 valandą su “Žalgiriu B”. Gargžduose “Bangą” išvysime jau kitą antradienį, rugpjūčio 27 dieną, 18:30, kai mūsų komanda Taurės ketvirtfinalyje susitiks su A lygoje rungtyniaujančiu Kauno “Žalgiriu”.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”104″ gal_title=”20190819″]