#kaslaimės
20 turas: atvyksta telšiškiai

Pirmadienį 19 valandą Gargždų miesto stadione “Banga” susitiks su Telšių “Džiugu”.

Telšiškiams šis sezonas klostosi neįtikėtinai puikiai – jie yra tarp trijų pagrindinių pretendentų triumfuoti I lygos pirmenybėse. Nors “Džiugas” pabarstė taškus gana netikėtose vietose, telšiškius viršūnėje laiko tai, kad jie įveikė abu pagrindinius konkurentus – Kėdainiuose 1:0 buvo nugalėtas “Nevėžis”, o Telšiuose 2:1 palaužta “Banga”. Gargždiškiams tos rungtynės susiklostė labai apmaudžiai. Pirmajame kėlinyje akivaizdžią persvarą turėję mūsų futbolininkai tik vieną kartą pasiuntė kamuolį į vartus, o antrojo kėlinio pradžioje per penkias minutes praleido du “Džiugo” dūrius ir vėliau nebeatsitiesė.
Prieš liepos mėnesio pertrauką praradę taškus Kupiškyje (1:1) telšiškiai per trejas rugpjūčio dvikovas surinko septynis taškus. Rugpjūčio 2 dieną Mažeikiuose dvikovos pabaigoje telšiškiai 1:0 palaužė “Atmosferą”, rugpjūčio 7 dieną pačioje rungtynių pabaigoje praleido įvartį ir 1:1 namie sužaidė su “Hegelmann Litauen” (pastarieji yra neparankūs “Džiugui” – Kaune buvo pralaimėta 0:1), o prieš savaitę Jonavoje 2:1 įveikė “Jonavą”.
Tikras “Džiugo” lyderis yra kadaise “Bangoje” rungtyniavęs Andrius Lipskis. Jo sąskaitoje jau 12 įvarčių. Pavojingas varžovų vartams yra ir dar vienas Gargžduose puikiai pažįstamas futbolininkas – Davydas Arlauskis pelnė 5 įvarčius. Tarp jų dar įsiterpia Skirmantas Rakauskas, kuris yra pasižymėjęs 6 kartus.
Be šių trijų futbolininkų dar galima išskirti A.Miką, R.Kapustiną, T.Rapalavičių, D.Šiušą, E.Vainorą (taip pat žaidusį “Bangoje”) ir du legionierius – brazilą L.Antonio ir ukrainietį K.Shults.
Pirmajame rate ilgo atsarginių suolo neturėję telšiškiai šią spragą lopė per petrauką – į “Džiugą” iš “Dainavos” persikėlė R.Lazdinauskas, iš “Pakruojo” – R.Misiūnas. Be to, į užsienį išvykusį vartininką K.Urbietį pakeitė iš “Vilniaus” atvykęs P.Survila. Paskutiniuoju “Džiugo” naujoku tapo gruzinas V.Kuridze.
Tiesa, ne visus telšiškius išvysime Gargžduose – dėl surinktų geltonų kortelių rungtynes praleidžia R.Kapustinas ir T.Rapalavičius.
*
“Bangos” gretose taip pat bus nuostolių dėl dvikovoje su “Vyčiu” gautų įspėjimų – iš tribūnų rungtynes teks stebėti V.Pocevičiui ir E.Bračkui. Be to, dėl ligos vis dar negali žaisti D.Zubauskas.