#kaslaimės
Sunki pergalė

Sekmadienį Gargždų miesto stadione “Banga” 2:1 įveikė “Riterius B”.

Banga (Gargždai) – Riteriai B (Vilnius) 2:1 (1:1).
Įvarčiai: 12 min. R.Matos da Silva, 50 min. K.Urbaitis (Banga); 36 min. D.Kodz (Riteriai B).
Įspėjimai: 55 min. K.Urbaitis, 90 min. V.Pocevičius (Banga); 72 min. V.Jeriomenko (Riteriai B).
“Bangos” sudėtis: D.Španceris, V.Antužis (88′ P.Lotužys), K.Gnedojus, D.Padaigis, V.Pocevičius, D.Lukošius (64′ V.Magdušauskas), K.Urbaitis, G.Kruša, D.Norvilas, A.Bačanskis (83′ N.Urba), R.Matos da Silva (90+2′ I.Venckus). Atsargoje liko: J.Virvilas, E.Bračkus.

Stiprią sudėtį atsivežę vilniečiai metė “Bangai” rimtą iššūkį.
Jau pačioje dvikovos pradžioje komandos apsikeitė pavojingais išpuoliais. 4 minutę R.Matos da Silva smūgiuotas kamuolys nuskriejo vartininkui į glėbį, o dar po minutės A.Bačanskis iš kelių metrų pasiuntė kamuolį virš vartų. 10 minutę arti tikslo buvo svečiai – D.Kodz išbėgo prieš D.Špancerį, tačiau bandymas iš 17 metrų permesti vartininką nepavyko – kamuolys nuskriejo greta vartų.
Nesėkmingus bandymus 12 minutę užbaigė R.Matos da Silva, po V.Antužio perdavimo iš dešiniojo krašto pasiuntęs kamuolį į svečių vartus – 1:0.
Įpusėjus kėliniui “Banga” dar kelis kartus bandė vilniečių vartininko budrumą, tačiau antrą kartą pasiųsti kamuolį į vartus nepavyko. Tuo tarpu “Riteriai B” 36 minutę surengė reidą kairiuoju kraštu ir po perdavimo į baudos aikštelę D.Kodz smūgiu iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į tinklą – 1:1.
Jau po minutės “Banga” turėjo galimybę susigrąžinti pranašumą, tačiau A.Bačanskiui nepavyko “uždaryti” G.Krušos perdavimą.
Antrojo kėlinio pradžioje gargždiškiai vėl išsiveržė į priekį – po kombinacijos, kurioje dalyvavo keli žaidėjai, D.Lukošius perdavė kamuolį į baudos aikštelę įsiveržusiam K.Urbaičiui ir šis tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą įveikė “Riterių B” vartų sargą – 2:1.
64 minutę savo meistriškumą teko pademonstruoti pirmą kartą šiame sezone į vartus stojusiam devyniolikmečiui D.Špaceriui, atrėmusiam itin pavojingą D.F.Amoah smūgį iš baudos aikštelės.
Artėjant rungtynių pabaigai “Banga” ne kartą galėjo sumažinti įtampą aikštėje, tačiau svečiai išsikapstė keletoje sudėtingų situacijų, o “Riterių B” vartininkas atrėmė pavojingus D.Norvilo ir P.Lotužio bandymus.
Kitas rungtynes “Banga” žais Vilniuje rugpjūčio 10 dieną 14 valandą su “Vyčiu”.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”102″ gal_title=”20190804″]