#kaslaimės
Sunki pergalė Pakruojyje

Šeštadienį Pakruojyje “Banga” po atkaklios kovos 1:0 įveikė “Pakruojį”.

Pakruojis (Pakruojis) – Banga (Gargždai) 0:1 (0:0)
Įvartis: 77 min. D.Padaigis (Banga).
Įspėjimai: 21 min. D.Padaigis, 54 min. A.Bačanskis (Banga); 28 min. A.Federov (Pakruojis).
“Bangos” sudėtis: I.Driomovas, V.Pocevičius, E.Bračkus, N.Urba, D.Padaigis, V.Magdušauskas, K.Gnedojus (46′ K.Urbaitis), G.Kruša, D.Norvilas, A.Bačanskis (83 min. I.Venckus), D.Lukošius (68′ P.Lotužys). Atsargoje liko: D.Španceris, J.Skuodas, A.Šveistrys.

Kaip ir gegužės mėnesį Kretingoje vykusiose rungtynėse, taip ir dvikovoje Pakruojyje nemenką vaidmenį vaidino stiprus vėjas. Pirmajame kėlinyje ilgiau kamuolį kontroliavusi “Banga” vis strigdavo šeimininkų baudos aikštelės prieigose,o “Pakruojis” su vėjo pagalba labai lengvai pasiekdavo gargždiškių baudos aikštelę. Tiesa, net ir su vėjo pagalba šeimininkams pirmajame kėlinyje nepavyko sukurti nieko pavojingesnio. Tuo tarpu “Banga” kelis kartus grasino “Pakruojo” vartų sargui, o įpusėjus kėliniui V.Magdušauskas net buvo įveikęs vartininką, tačiau nesurado baudos aikštelėje komandos draugų, kurie galėtų “uždaryti” perdavimą.
Antrajame kėlinyje jau “Banga” “pasikinkė vėją” ir perkėlė žaidimą į “Pakruojo” aikštės pusę, o šeimininkai bandė atsakyti greitomis kontratakomis. Bent du kartus pakruojiečių kontratakos privertė kiek rimčiau padirbėti ir I.Driomovą.
Tuo tarpu “Bangai” vis nepavykdavo atlikti to paskutinio perdavimo, po kurio būtų galima siųsti kamuolį į tinklą. Visas bandymų kančias netradiciniu sprendimu 77 minutę užbaigė D.Padaigis. Po jo įspūdingo smūgio iš 35 metrų kamuolys nuskriejo tiesiai į vartų devyniukę.
Vėliau “Banga” turėjo dar keletą galimybių užklupti varžovus, tačiau rezultatas nebepakito.
Kitas rungtynes “Banga” žais po ilgesnės pertraukos – liepos 27 dieną 14 valandą Šiauliuose su FA “Šiauliais”.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”98″ gal_title=”20190706″]