#kaslaimės
14 turas: tolima kelionė į Kupiškį

Sekmadienį 18 valandą Kupiškyje “Banga” susitiks su “Kupiškiu”.

Varžovas. Kupiškio ekipa šiuo metu išgyvena pakilimą. Paskutinį pralaimėjimą I lygos pirmenybėse “Kupiškis” patyrė gegužės 10 dieną, kai savo aikštėje 1:4 nusileido “Vyčiui”. Po to kupiškėnai namie nugalėjo “Vilnių” (3:1), išvykoje palaužė “Šiaulius” (3:2), sužaidė išvykose lygiosiomis su “Riteriais B” (3:3) ir “Hegelmann Litauen” (1:1), o paskutiniuose dviejuose turuose po atkaklios kovos Kretingoje palaužė “Miniją” (4:3) ir namie “Dainavą” (2:1). Tik ne tokia sėkminga sezono pradžia (kai per penkis susitikimus buvo surinkti tik 2 taškai) neleidžia “Kupiškiui” būti dar arčiau lyderių trejeto.
Pagal komandos sudėtį “Kupiškis” greičiau latvių, o ne lietuvių klubas. Šeši “Kupiškio” latviai aikštėje praleidžia daugiau laiko nei aštuoni lietuviai. Be to, nemenką vaidmenį vaidina ir dar keturi legionieriai iš ne Europos Sąjungos šalių.
Legionieriai iš Latvijos pastaruoju metu rungtyniavo žemesnėse lygose, tačiau ne vienas turi patirties Latvijos aukščiausioje ir pirmoje lygose, užsienio klubuose. Vartininkas G.Sopots (gimęs 1996), atstovavo “Liepaja” ir “Grobina” klubams, J.Kazura (1988) – “Jelgava” ir estų Narvos “Trans”, A.Klimovs (1991) – “Jelgava” ir Jūrmalos “Spartaks”, S.Pihockis (1988) – “Jurmala”, “Metta”, o 2011 metais ir A lygoje rungtyniavusiai Pakruojo “Kruojai”. Tiesa, pastarojo futbolininko aikštėje neišvysime, nes paskutinėje dvikovoje su “Dainava” jis buvo pašalintas iš aikštės. Latvijoje nemažą karjeros dalį praleido ir legionierius iš Baltarusijos D.Kuzmin (1991).
Iš praėjusiame sezone “Kupiškiui” atstovavusių futbolininkų daugiausiai prie šiemetinių pergalių prisideda I.Pūžė (2000), D.Paulauskas (1987), E.Stankevičius (1990) ir japonas Y.Koike (1995). Nuolat pagrindinėje sudėtyje rungtyniauja ir patirties Lietuvos I lygoje turintys naujokai – iš “Panevėžio” atvykęs M.Butkus (2000) ir “Uteniui” atstovavęs Dramblio Kaulo Kranto pilietis M.Bahi (1998).
Komandos vairas taip pat patikėtas latviui Eduards Štrubo.
*
“Banga” šią dvikovą pasitinka kiek praretėjusiomis gretomis. Kupiškyje greičiausiai neišvysime traumuotų D.Lukošiaus ir K.Smilingio, susirgusio Š.Skulskio ir į jaunimo rinktinę pakviesto V.Magdušausko. Ir toliau traumuotųjų sąraše lieka M.Petrikas ir G.Samsonik.