#kaslaimės
13 turas: akistata su jonaviečiais

Šeštadienį 18 valandą Gargždų miesto stadione “Banga” susitiks su “Jonava”.

Varžovas. Jonavos ekipa į I lygą sugrįžo po trijų sezonų, praleistų A lygoje. 2015 metais dar “Lietavos” pavadinimu laimėję I lygą jonaviečiai turėjo didelių užmojų ir į klubo valdymą įtraukė garsų verslininką Z.Petrauską. Tačiau net ir pakankamai nemažos investicijos nepadėjo “Jonavai” ilgiau užsibūti aukščiausioje Lietuvos futbolo pakopoje.
Po praėjusio sezono pakeitę beveik visą komandos sudėtį jonaviečiai banguotai rungtyniauja I lygoje. Per dvylika susitikimų “Jonava” iškovojo šešias pergales, dar šešiose prarado taškus – su “Kupiškiu”, “Džiugu” ir “Hegelmann Litauen” sužaista lygiosiomis, o prieš “Stumbrą B”, “Šiaulius” ir “Dainavą” patirti pralaimėjimai.
“Jonavos” lyderis – Laurynas Stonkus (gimęs 1992), ne vienerius metus atstovaujantis Jonavos klubui. Be L.Stonkaus praėjusiais metais A lygoje aikštėje pasirodė tik G.Vasylius (1999), azerbaidžanietis K.Guliyev (2000) ir A.Paškevičius (1996). Tiesa, pastarieji du futbolininkai žaidė labai nedaug. Kur kas daugiau galimybių jie turi I lygoje.
Be minėtų keturių futbolininkų šiemet svarbų vaidmenį I lygoje vaidina iš NFA atėjęs D.Raudonius (2000), praėjusiais metais “Dainavoje” rungtyniavęs A.Rocys (1994), 2016-2017 “Vyčiui” atstovavęs ir prieš šį sezoną iš užsienio grižęs P.Osauskas (1994), šiemet prie komandos prisijungęs rusas F.Vozdrogonov (1999) ir “Jonavos” dubleriuose žaidęs J.Ulberkis (1998).
*
“Bangos” traumuotų futbolininkų sąrašas sumažėjo iki minimumo – nežais tik rimtas traumas patyrę G.Samsonik ir M.Petrikas.