#kaslaimės
Kaunietės buvo pajėgesnės

Ketvirtadienį Gargždų miesto stadione “Bangos” merginos 0:3 nusileido “Kauno Žalgiriui”.

Banga (Gargždai) – Kauno Žalgiris (Kaunas) 0:3 (0:2).
Įvarčiai: 10 min. L.Gedminaitė (Banga) neįmušė 11 metrų baudinio; 26 min. J.Baltrūnaitė, 38 min. K.Vaičiulaitytė, 74 min. A.Žėglevičiūtė (Kauno Žalgiris).
Įspėjimai: 9 min. K.Zabolotnaja, 54 min. R.Kunickaitė (Kauno Žalgiris).
Pašalinimas: 81 min. M.Liužinaitė (Kauno Žalgiris).
“Bangos” sudėtis: V.Jurgaitytė, D.Švarcaitė, E.Petrauskaitė, A.Špakovskaja, L.Ubartaitė, M.Judeikytė, K.Pranulytė (86′ A.Bondarenko), P.Narbutaitė, M.Grikšaitė, V.Švarcaitė (86′ T.Ložinskaitė), L.Gedminaitė.

Dvikovą aktyviau pradėjo kaunietės, tačiau pirmą puikią pelnyti įvartį turėjo “Banga”. 9 minutę kaunietės savo baudos aikštelėje pargriovė M.Judeikytę ir į viešnių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Deja, L.Gedminaitės smūgis buvo netikslus ir rezultatas nepakito.
26 minutę kaunietės gavo galimybę smūgiuoti baudos smūgį iš 35 metrų. J.Baltrūnaitė tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį po pat skersiniu – 0:1. Artėjant kėlinio pabaigai viešnios dar sykį nuginklavo V.Jurgaitytę – po kampinio K.Vaičiulaitytė galva pasiuntė kamuolį į tinklą – 0:2.
Antrąjį kėlinį gargždiškės pradėjo kur kas aktyviau, tačiau didesnis dėmesys varžovių vartams susilpnino “Bangos” gynybinius įtvirtinimus. Jau 47 minutę V.Jurgaitytei teko gelbėti komandą po smūgio iš baudos aikštelės. Netrukus gaisras jau kilo prie viešnių vartų, kai nuo varžovių dešiniuoju kraštu pabėgusi L.Gedminaitė bandė smūgiuoti iš aštraus kampo. 51 minutę vėl meistriškumą teko demonstruoti V.Jurgaitytei, atrėmusiai kauniečių bandymą iš kelių metrų. Vos po kelių minučių L.Gedminaitė po greitos atakos smūgiavo iš 18 metrų, bet kamuolys praskriejo virš skersinio.
74 minutę kaunietės išnaudojo dar vieną standartinę progą – po kampinio A.Žėglevičiūtė smūgiu galva pasiuntė kamuolį į vartus – 0:3.
81 minutę viešnios liko mažumoje, kai iš aikštės buvo pašalinta M.Liužinaitė, tačiau “Bangos” pastangos pakeisti rungtynių eigą buvo bevaisės.
Kitas rungtynes merginos žais tik rudenį, kai startuos moterų A lygos trečiasis ratas.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”90″ gal_title=”20190606″]