#kaslaimės
Septintoji pergalė namuose

Šeštadienį Gargždų miesto stadione “Banga” 2:1 nugalėjo “Vilnių”.

Banga (Gargždai) – Vilnius (Vilnius) 2:1 (2:0).
Įvarčiai: 29 min. D.Zubauskas, 45 min. A.Bačanskis (Banga), 47 min. A.Kondratovič (Vilnius).
Įspėjimai: 10 min. E.Motuz, 23 min. D.Apitionokas, 86 min. L.Valvonis (Vilnius).
“Bangos” sudėtis: I.Driomovas, V.Pocevičius, D.Padaigis, E.Bračkus, V.Antužis, A.Bačanskis, K.Urbaitis, D.Norvilas, D.Lukošius, P.Lotužys, D.Zubauskas (71′ Š.Skulskis). Atsargoje liko: K.Smilingis, K.Gnedojus, J.Skuodas, P.Srėbalius, A.Šveistrys, I.Venckus.

Dvikovos pradžioje “Banga” ilgai kontroliavo kamuolį, tačiau prasibrauti pro kompaktišką svečių gynybą sekėsi sunkiai. Dar daugiau – 21 minutę po gargždiškių klaidos vilniečių puolėjas išbėgo prieš I.Driomovą, tačiau iš 17 metrų smūgiavo tiesiai “Bangos” vartininkui į rankas.
Turėtą iniciatyvą paversti įvarčiu pavyko 29 minutę, kai V.Pocevičius kairiuoju kraštu link varžovų vartų pasiuntė A.Bačanskį, kuris, įsiveržęs į baudos aikštelę, surado D.Zubauską. “Bangos” puolėjas iš arti pasiuntė kamuolį į tinklą – 1:0.
Po praleisto įvarčio vilniečių gynyba ėmė trūkinėti dažniau. 35 minutę po A.Bačanskio smūgio galva kamuolys atsitrenkė į skersinį. 41 minutę D.Zubausko smūgį iš baudos aikštelės atrėmė vartininkas.
42 minutę neužtikrintai sužaidęs I.Driomovas padovanojo progą svečiams, tačiau vilniečiai įsigudrino iš arti nepataikyti į tuščius vartus.
Besibaigiant kėliniui “Bangai” pavyko antrą kartą pralaužti svečių gynybą – po P.Lotužio pakelto kampinio A.Bačanskis galva pasiuntė kamuolį į vartus – 2:0.
Jau antrojo kėlinio pradžioje svečiai sugrąžino intrigą – 47 minutę po perdavimo iš dešiniojo krašto A.Kondratovič iš arti smūgiu galva nuginklavo I.Driomovą – 2:1.
Vėliau stadione susirinkę žiūrovai išvydo gausybę “Bangos” atakų ir puikų jaunojo viliečių vartininko D.Valecko žaidimą. 49 minutę vilniečiai blokavo D.Norvilo bandymą iš kelių metrų. 54 minutę P.Lotužys, iššokęs prieš vartininką, perkėlė kamuolį ne tik per D.Valecką, bet ir per vartus. 57 minutę prieš svečių vartų sargą išbėgo D.Zubauskas, tačiau vartininkas “Bangos” puolėjo smūgį atrėmė. Pakartotinį bandymą galva pasiųsti kamuolį į vartus atrėmė vilniečių gynėjas. 70 minutę po V.Antužio perdavimo D.Zubauskas galingai smūgiavo iš baudos aikštelės, tačiau viliečių vartininkas sugebėjo nukreiptį kamuolį už galinės linijos. 75 minutę po aštraus D.Lukošiaus perdavimo Š.Skulskis turėjo galimybę įveikti vartininką, bet ir šią dvikovą laimėjo vilnietis.
Galiausiai rungtynių teisėjas užfiksavo septintąją “Bangos” pergalę Gargždų miesto stadione.
Kitas rungtynes “Banga” žais Mažeikiuose šeštadienį, birželio 8 dieną, 17 valandą su “Atmosfera”.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”88″ gal_title=”20190601″]