#kaslaimės
“Banga” keliauja į aštuntfinalį

Šeštadienį Vilniuje “Banga” 2:0 įveikė Vilniaus “Tera” ir pateko į LFF Taurės aštuntfinalį.

Tera (Vilnius) – Banga (Gargždai) 0:2 (0:1)
Įvarčiai: 31 min. Š.Skulskis, 78 min. D.Lukošius (Banga).
Įspėjimai: 37 min. E.Grinis, 83 min. O.Mazurenko (Tera); 90+1 min. D.Padaigis, 90+3 min. D.Zubauskas (Banga).
Pašalinimai: 89 min. (už antrą geltoną) E.Grinis, 90+2 min. (už antrą geltoną) O.Mazurenko (Tera)
“Bangos” sudėtis: K.Smilingis, V.Antužis, E.Bračkus, D.Padaigis, N.Urba, P.Srėbalius (66′ A.Bačanskis, 87′ V.Pocevičius), J.Skuodas (75′ G.Kruša), D.Norvilas, K.Urbaitis, I.Venckus (66′ D.Zubauskas), Š.Skulskis , Š.Skulskis (66′ D.Lukošius). Atsargoje liko: I.Driomovas.

Lietumi prasidėjusiose rungtynėse jau 6 minutę N.Urba tolimu baudos smūgiu sudrebino vartų konstrukciją. Po kelių minučių K.Urbaitis baudos smūgiu iš 16 metrų sukirto į virpstą.
Iniciatyvą turėjusiai “Bangai” ilgą laiką nepavyko pralaužti vilniečių gynybos, kol 31 minutę D.Padaigis tolimu smūgiu užklupo “Teros” vartininką. Šeimininkų vartų sargas nesėkmingai stabdė kamuolį ir šis atšoko tiesiai prieš jį. Progą nedelsiant pasinaudojo Š.Skulskis, pasiuntęs kamuolį į tuščius vartus. Po kelių minučių išvydome analogišką situaciją – dar po vieno tolimo D.Padaigio smūgio vilniečių vartininkas vėl nevykusiai atmušė kamuolį, tačiau šįkart “Bangos” puolėjams nepavyko šeimininkų nubausti už klaidas.
Antrasis kėlinys vėl prasidėjo “Bangos” atakomis. 50 minutę E.Bračkus galėjo padvigubinti gargždiškių persvarą, tačiau galva smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą ir grįžo į aikštę.
63 minutę šeimininkai turėjo pirmąją rimtesnę galimybę grasinti “Bangos” vartams, tačiau “Teros” žaidėjas labai nevykusiai smūgiavo iš baudos aikštelės.
Įpusėjus antrajam kėliniui “Bangos” jaunimą pakeitė pagrindinės sudėties futbolininkai. Aikštėje pasirodę A.Bačanskis, D.Zubauskas ir D.Lukošius paspartino žaidimą ir “Banga” varžovų gynyboje vis dažniau atrasdavo skylių. 78 minutę D.Lukošius smūgiu iš 17 metrų pasiuntė kamuolį į “devyniukę” ir padvigubino gargždiškių persvarą. Netrukus pukią galimybę turėjo D.Zubauskas, po A.Bačanskio perdavimo išbėgęs prieš varžovų vartininką. Deja, dvikovą laimėjo “Teros” vartų sargas.
Rungtynių pabaigoje dėmesio centre buvo “Teros” futbolininkai. 89 minutę iš aikštės buvo pašalintas vilniečių legionierius O.Mazurenko, antrąją geltoną kortelę gavęs už smūgį į vartus po teisėjo švilpuko. Po poros minučių “Tera” turėjo pačią pavojingiausią savo progą, bet šeimininkų puolėjo smūgį iš 16 metrų atrėmė K.Smilingis. O dar po minutės iš aikštės buvo pašalintas ir dar vienas šeimininkų futbolininkas – E.Grinis antrąją geltoną kortelę prieš save išvydo už neleistiną ataką prieš K.Smilingį.
Kitas rungtynes “Banga” žais Gargždų miesto stadione birželio 1 dieną 16 valandą su Vilniaus “Vilniumi”.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”86″ gal_title=”20190525″]