#kaslaimės
6 turas: jaunųjų žalgiriečių iššūkis

Šeštadienį 16 valandą Gargždų miesto stadione “Banga” susitiks su Vilniaus “Žalgiriu B”.

Varžovai. Po penkių turų būsimieji “Bangos” varžovai yra pačiame turnyrinės lentelės dugne. Tiesa, jaunieji žalgiriečiai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau nei artimiausi konkurentai.
Vienintelį tašką “Žalgiriui B” pavyko iškovoti namų dvikovoje prieš taip pat turnyrinės lentelės apačioje esantį “Kupiškį” – 1:1. Tuo tarpu kiti trys susitikimai baigėsi nesėkmėmis – 2:4 pralaimėta “Riteriams B”, 0:1 “Minijai” ir 0:4 “FA Šiauliams”. Beje, pastarosios rungtynės buvo pirmoji žalgiriečių išvyką ir į Šiaulius keliavo labai jauna “Žalgirio B” sudėtis. Jei namų rungtynėse Vilniaus ekipa pasitelkia vieną kitą pagrindinės sudėties žaidėją (dubleriams atstovavo S.Urbys, D.Šimkus, G.Freidgeimas, legionieriai M.Adili ir T.Pukhov), tai išvykoje vyriausiais buvo du 1999 metais gimę futbolininkai.
Šiemet didžiausias krūvis “Žalgiryje B” tenka A.Ankundinovui (gimęs 2000), O.Čipkui (1999), M.Jokubauskui (2001), D.Linauskui (1999), N.Stankevičiui (2002) ir A.Vilkancui (2001).
Beje, panašiai vilniečiai keitė sudėtį ir praėjusiame sezone. “Banga” 2:3 pralaimėjo “Žalgiriui B” Vilniuje, kai mūsų komandos gynybą draskė legionierius L.Ogana, tačiau net 4:0 atsirevanšavo Gargžduose, kai vilniečiai atsivežė vien jaunimą.
“Banga” dvikovoje su žalgiriečiais tikrai versis be ilgam iš rikiuotės iškritusio G.Samsonik ir susirgusio V.Magdušausko. Be to, abejonių kelia ir D.Norvilo galimybės pasirodyti šeštadienio rungtynėse.