#kaslaimės
Merginos sezoną pradėjo pergale

Sekmadienį Gargždų miesto stadione “Bangos” merginos A lygos starte 3:0 įveikė Šiaulių FA ekipą.

Banga (Gargždai) – Šiaulių FA (Šiauliai) 3:0 (1:0).
Įvarčiai: 3 min. V.Žatkina, 58 min. ir 74 min. L.Gedminaitė (Banga). 22 min. G.Toropovaitė (Šiaulių FA) neįmušė 11 metrų baudinio.
Įspėjimai: 20 min. V.Žatkina (Banga); 25 min. U.Šmigelskaitė, 78 min. G.Toropovaitė (Šiaulių FA).
“Bangos” sudėtis: V.Jurgaitytė, D.Švarcaitė (81′ L.Ubartaitė), K.Žiliūtė (76′ V.Švarcaitė), A.Špakovskaja, E.Petrauskaitė, V.Žatkina, P.Narbutaitė, K.Pranylytė, M.Grikšaitė, M.Judeikytė (86′ A.Bondarenko), L.Gedminaitė. Atsargoje liko: T.Ložinskaitė, K.Senkevičiūtė.

“Bangos” merginos labai sėkmingai pradėjo pirmąją A lygos dvikovą. Jau 3 minutę po M.Grikšaitės perdavimo V.Žatkina išbėgo prieš viešnių vartininkę, suklaidino ją ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus – 1:0.
22 minutę šiaulietės galėjo atstatyti pusiausvyrą, kai po “Bangos” pražangos baudos aikštelėje buvo skirtas 11 metrų baudinys, tačiau G.Toropovaitė sukirto į virpstą ir rezultatas nepakito.
Antrojo kėlinio pradžioje arti tikslo buvo L.Gedminaitė, bet jos smūgiuotas kamuolys lietė skersinį ir nuskriejo virš vartų. Netrukus jau šiaulietės, pasinaudojusios “Bangos” gynėjų klaida, grasino V.Jurgaitytės ginamiems vartams, tačiau gargždiškė atrėmė pavojingą smūgį.
58 minutę V.Žatkina dešiniajame krašte įspūdingai suklaidino varžovę ir įsiveržusi į baudos aikštelę pasiuntė kamuolį link viešnių vartų, kur L.Gedminaitė smūgiu galva padvigubino gargždiškių persvarą – 2:0.
74 minutę D.Švarcaitė tolimu perdavimu pasiuntė L.Gedminaitę prieš varžovių vartininkę. “Bangos” puolėja iš keturiolikos metrų smūgiavo tiksliai į apatinį kampą – 3:0.
Dar po penkių minučių D.Švarcaitė baudos smūgiu iš 20 metrų galėjo padidinti persvarą, bet kamuolys atsimušė į vartų skersinį.
Kitas rungtynes “Bangos” merginos žais balandžio 14 dieną 13 valandą Gargždų miesto stadione su A lygos debiutantėmis Utenos “Utenio” merginomis.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”70″ gal_title=”20190331″]