#kaslaimės
Antroji pergalė

Šeštadienį Gargždų miesto stadione “Banga” 1:0 įveikė “Šiaulius”.

Banga (Gargždai) – Šiauliai (Šiauliai) 1:0 (1:0).
Įvartis: 26 min. A.Bačanskis (Banga).
Įspėjimai: 33 min. K.Mantinis, 85 min. J.Petravičius (Šiauliai).
“Bangos” sudėtis: I.Driomovas, V.Antužis (67′ V.Pocevičius), D.Padaigis, E.Bračkus, N.Urba, P.Lotužys (60′ D.Lukošius), K.Gnedojus, D.Norvilas (64′ G.Kruša), K.Urbaitis, A.Bačanskis, Š.Skulskis (80′ V.Magdušauskas). Atsargoje liko: K.Smilingis, M.Ilginis, M.Petrikas, J.Skuodas, P.Srėbalius.

Didžiąją dalį pirmojo kėlinio komandos sužaidė be pavojingų situacijų prie varžovų vartų, o “linksmybės” prasidėjo kėliniui persiritus į antrąją pusę. Iš pradžių po šiauliečių pakelto kampinio ir rikošeto I.Driomovas atmušė kamuolį nuo vartų linijos, o po kelių akimirkų jau “Banga” grasino varžovų vartams. Ir, skirtingai nei svečiai, gargždiškiai savo galimybę išnaudojo. Po I.Driomovo smūgio Š.Skulskis permetė kamuolį P.Lotužiui, o šis tiksliu perdavimu pasiuntė vienas prieš vieną su varžovų vartininkų A.Bačanskį. “Bangos” senbuvis sužaidė užtikrintai ir pasiuntė kamuolį į vartus – 1:0.
Praleistas įvartis kiek sutrikdė šiauliečius ir “Banga” vieną po kitos turėjo dar dvi galimybes. Po N.Urbos baudos smūgio iš 20 metų kamuolys kliudė varžovą ir praskriejo greta virpsto, o pakėlus kampinį Š.Skulskis iš baudos aikštelės vos neužklupo smūgiui nepasiruošusio svečių vartininko.
Antrajame kėlinyje “Banga” perleido iniciatyvą svečiams, o pati ieškojo galimybių atsakyti kontratakomis. Ir nors didelių grėsmių prie varžovų vartų nebuvo, prie savųjų gargždiškiai taip pat neleido nieko sukurti.
Besibaigiant dvikovai oficialiose rungtynėse debiutavo penkiolikmetis V.Magdušauskas. Būtent jis ir buvo arčiausiai įvarčio antrajame kėlinyje, kai sužaidęs sienelę su D.Lukošiumi dešiniajame krašte iššoko prieš svečių vartininką. “Šiaulių” vartų sargas sužaidė užtikrintai ir galimybė liko neišnaudota.
Kitas rungtynes “Banga” žais balandžio 6 dieną 18 valandą Širvintose su Vilniaus “Riteriais B”.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”68″ gal_title=”20190330″]