#kaslaimės
Bronzinis finišas

Šeštadienį Gargždų miesto stadione “Banga” 2:0 įveikė Kauno “Stumbrą B”.

Iš protokolo. Banga (Gargždai) – Stumbras B (Kaunas) 2:0 (1:0).
Gargždų miesto stadionas, 452 žiūrovai. Teisėjas – O.Abramavičius.
Įvarčiai: 36 min. K.Urbaitis, 71 min. D.Zubauskas (Banga).
8 min. D.Zubauskas neįmušė 11 metrų baudinio.
Įspėjimai: 10 min. A.Bačanskis, 32 min. E.Bračkus, 43 min. N.Urba, 44 min. K.Gnedojus, 58 min. K.Urbaitis (Banga); 90 min. V.Armalas (Stumbras B).
Pašalinimas: 66 min. G.Samsonik (Banga).
“Bangos” sudėtis: I.Driomovas, V.Antužis, K.Gnedojus, E.Bračkus, M.Gudauskas, P.Lotužys (56′ E.Anulis), K.Urbaitis, N.Urba (89′ M.Petrikas), G.Samsonik, A.Bačanskis (70′ M.Radžiukynas), D.Zubauskas (90+3′ P.Srėbalius). Atsargoje liko: K.Smilingis, E.Norvilas, M.Gelžinis, M.Ilginis, A.Šveistrys.

Jau 8 minutę “Banga” galėjo išsiveržti į priekį, kai varžovai savo baudos aikštelėje pargriovė D.Zubauską ir į “Stumbro B” vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys. Deja, D.Zubausko smūgis buvo netikslus ir rezultatas nepakito. Įpusėjus kėliniui dvi labai geras galimybes turėjo kauniečiai. Vieną kartą “Bangą” išgelbėjo varžovo smūgį blokavęs E.Bračkus, kitą kartą – tinkamai poziciją užsiėmęs I.Driomovas.
36 minutę kauniečiai savo baudos aikštelės prieigose prasižengė prieš D.Zubauską ir buvo už tai nubausti – K.Urbaitis puikiu baudos smūgiu permetė kamuolį per varžovų “sienelę” – 1:0. Po poros minučių G.Samsonik, A.Bačanskis ir D.Zubauskas pergudravo svečių gynėjus, bet D.Zubauskas pasiuntė kamuolį ne tik greta vartininko, bet ir greta vartų.
Kauniečiai aktyviai pradėjo antrąjį kėlinį ir kurį laiką “Bangai” daugiau dėmesio teko skirti savo vartų saugumui. 61 minutę po gargždiškių kontratakos D.Zubauskas kairiuoju kraštu išbėgo prieš varžovų vartininką, tačiau vėl smūgiavo greta vartų. Netrukus gaisras kilo jau prie “Bangos” vartų, kai kauniečių puolėjas smūgiu per save pasiuntė kamuolį greta virpsto.
66 minutę “Bangos” padėtis gerokai komplikavosi – už repliką arbitrui raudoną kortelę prieš save išvydo G.Samsonik. Laimei, 71 minutę K.Urbaitis, įžaisdamas baudos smūgį, greitai pasiuntė kamuolį varžovų baudos aikštelėje buvusiam D.Zubauskui, kuris suklaidino gynėją ir pagaliau įveikė vartininką – 2:0. Besibaigiant rungtynėms varžovai turėjo galimybę sušvelninti rezultatą, tačiau patikimai žaidė I.Driomovas.
Jau pasibaigus rungtynėms “Banga” sulaukė ir gerų žinių iš Kėdainių, kur vietos “Nevėžis” paskutinėmis minutėmis nusileido “Panevėžiui”. Šis konkurentų kluptelėjimas užtikrino “Bangai” 2018 metų I lygos bronzos medalius.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos.

[Best_Wordpress_Gallery id=”54″ gal_title=”20181020″]