#kaslaimės
Deividas Padaigis: aš tik už maksimalius tikslus, kitaip net neverta eiti į aikštę

Po pertraukos “Banga” sugrįžta į I lygos kovas. Deja, be Deivido Padaigio, kuris patyrė rimtą traumą ir sezono pabaigą stebės iš tribūnos. Prieš šeštadienio dvikovą su “Pakruoju” D.Padaigis pasidalijo mintinis apie šį sezoną ir komandos svajones.

– Deividai, papasakok kaip ir kada atsidūrei Gargžduose ir “Bangos” klube?

– Į Gargždus atvykau 2010 metais. Baigėsi mano sutartis su “Ekrano” klubu, tad nusprendžiau paieškoti klubo, kur gaučiau daugiau žaidybinio laiko. Gavau pasiūlymą atvykti į stovyklą Kaune su “Bangos” klubu. Pavyko įrodyti tuometiniam treneriui A.Narbekovui, kad galiu žaisti, o ne tik sėdėti ant atsarginių suolelio.

–  Šiemet tau jau septintas sezonas klube, ar po tiek metų Gargžduose jautiesi vietiniu?

– Negaliu pasakyti, jog jaučiuosi visiškai vietiniu, nes žemaitiškai dar nesuprantu. Tik atvykus buvo tikrai sunku pritapti, nes skiriasi žmonių požiūris, mentalitetas. Gargžduose sukūriau šeimą, tad dabar svečias labiau jaučiuosi Panevėžyje.

– Paskutinės rungtynės tiek komandai, tiek tau susiklostė nesėkmingai. Komanda skaudžiai pralaimėjo, o pats aikštę palikai tik su komandos draugų pagalba. Papasakok plačiau apie momentą ir pačią traumą? Ar dar išvysime aikštėje šį sezoną?

– Šiemet tiek komandai, tiek man pačiam tikrai prasti metai traumų atžvilgiu. Šį sezoną tikrai nebepasirodysiu aikštėje, nes lūžo blauzdos kaulas. Plačiau nėra apie ką pasakoti, nes žaidybinis momentas. Svarbu dabar saugotis, kol sugis kaulas, nes nesinori antros operacijos per metus laiko.

– Kelios paskutinės rungtynės savame stadione komandai taip pat susiklostė nesėkmingai. Kaip manai, ko pritrūko, kad rezultatai būtu kitokie?

– Aš asmeniškai manau, jog rotacijos. Jaunimas žaidžia gal trijose lygose, o šiemet komandą sudaro 70 procentų jauni žaidėjai. Aišku, iškvietimai į jaunimo rinktines prisidėjo taip pat, nes du žaidėjai buvo išvykę. Yra gal ir daugiau priežasčių, jos visos susideda ir matosi aikštėje išsiderinęs žaidimas, nuovargis.

– Sezonas artėja į pabaigą, o dėl prizinių vietų kovoja net 8 komandos. Kaip vertini komandos galimybes sezono finiše?

– Dabar komanda turėjo laisvesnę savaitę, tikiuosi, jog per ją visi pailsėjo ir kibs visiems į atlapus. Aš tik už maksimalius tikslus, kitaip net neverta eiti į aikštę. O kaip pavyks, laikas parodys.

– Šeštadienį komandos laukia rungtynės prieš Pakruojo futbolininkus. Ką išskirtum varžovų žaidime? Ir kokios nuotaikos komandoje prieš šias rungtynes?

– Nemanau, jog verta kažką išskirti. Šiemet pirmoje lygoje, kas labiau nori, kas įdeda daugiau jėgų, tas ir laimi. Tikiuosi, jog tai būsime mes. Nuotaikos kovingos, kitokių ir negali būti.

– Kokia žinutę norėtum palikti ištikimiausiems „Bangos“ aistruoliams?

– Norėčiau padėkoti, jog mus taip gausiai palaiko. Ne veltui apie klubą, o jį sudaro ir aistruoliai, vien geri atsiliepimai visoje Lietuvoje. Labai tikiuosi, jog kol žaisiu už šį klubą, pavyks įgyvendinti mūsų visų svajonę sugrįžti į aukščiausią Lietuvos lygą.

– Ačiū.