#kaslaimės
A.Skurdelis: rezultatai neblogi, bet visada norisi geriau

Įpusėjus sezonui kalbiname šiemet prie komandos prisijungusį Aurimą Skurdelį.

– Aurimai, papasakok apie savo futbolininko kelią. Kur pradėjai, kur teko rungtyniauti iki tol, kol atvykai į Gargždus?
– Futbolą pradėjau lankyti gimtojoje Šilutėje. Vėliau persikėliau į Šiaulių futbolo akademiją. Ten praleidęs apie pusę metų, išvykau į Nacionalinę futbolo akademiją (NFA). Tai teko su ta pačia NFA rungtyniauti I lygoje, tai pat esu žaidęs Kauno FRK „Atletas“, FK „Šilutė“ , FK „Palanga“ bei FK „Koralas“ komandose.

– “Bangoje” absoliuti dauguma žaidėjų yra vietiniai gargždiškiai. Pats atvykai jau gerokai įsibėgėjus pasiruošimui, ar sunku buvo pritapti komandoje? Kaip priėmė kolektyvas?
– Puiku, kad miesto komanda remiasi vietiniais žaidėjais. Manau, kad tai viena iš priežasčių, kodėl sirgaliai taip gausiai renkasi į rungtynes. Sunku tikrai nebuvo, nes su dauguma žaidėjų buvau pažįstamas iš anksčiau, tik su jaunimu teko susipažinti. O kolektyvas tikrai surinktas geras. Priėmė puikiai, adaptacija tikrai buvo nesunki.

– Sezonas įpusėjo, sužaistas pirmasis pirmenybių ratas LFF I lygoje. Kaip įvertintum komandos žaidimą ir rezultatus?
– Komandos rezultatai neblogi, bet visada norisi geriau. Antrą ratą privalome pasirodyti geriau ir sezono gale manau pavyks užsidėti aukščiausios prabos medalius. Viskas priklauso tik nuo mūsų pačių.

– Kurios komandos paliko geriausią įspūdį, ką įvardytum pagrindiniais favoritais laimėti I lygą?
– Geriausią įspūdį man paliko „Utenio“ komanda. Gal dėl to, kad buvo pirmos rungtynės po traumos. O pagrindinių favoritų neišskirčiau, ką puikiai parodo ir turnyrinė lentelė, kai įpusėjus čempionatui 5-6 komandos turi apylygiai taškų ir prieš rungtynes į komandos favoritės statusą niekas nežiūri.

– Kurios rungtynės pačiam įsiminė labiausiai? Ar galbūt priešingai – yra rungtynės, kurių nenori prisiminti?
– Manau tos, kuriose pavyko įmušti pirmą įvartį vilkint „Bangos“ marškinėlius – prieš Vilniaus „Vytį“. O slogios nuotaikos buvo po rungtynių su kita Vilniaus komanda „Žalgiris B“, kai pralaimėjome paskutinę sekundę.

– Paskutinėse rungtynėse Kaune patyrei traumą ir nebegalėjai tęsti susitikimo. Ar trauma labai rimta? Kada vėl išvysime aikštėje?
– Tuo metu atrodė, kad trauma daug rimtesnė, bet po visų tyrimų paaiškėjo, kad nėra taip baisu. Keliose vietose įplyšo šlaunies dvigalvis raumuo. Aikštėje, jeigu viskas gerai, turėčiau pasirodyti po 3-4 savaičių.

– Šeštadienį LFF taurės aštuntfinalyje komanda rungtyniaus prieš Pakruojo futbolininkus. Kokios nuotaikos komandoje prieš šias rungtynes? Ir kodėl žiūrovai būtinai turi atvykti į stadioną?
– Nuotaikos, kaip ir prieš kiekvienas rungtynes, darbingos, komanda yra ruošiama, kad antrą kartą įrodytų pranašumą prieš pajėgią „Pakruojo“ komandą. Pats rungtyniauti negalėsiu, tai noriu vaikinams palinkėti pergalės! Žiūrovas yra mūsų komandos dalis, jie mums yra kaip mentorius, prieš kurį mes norime pasirodyti tik gerai, o jų palaikymas mūsų komandai išties reikalingas! Mūsų pareiga – stengtis atsilyginti gražiu žaidimu, įvarčiais bei, žinoma, pergalėmis.

– Po šių rungtynių komanda išsiskirstys trumpų atostogų, ką planuoji per jas nuveikti?
– Per atostogas stengiuosi pailsėti ir išsigydyti koją. Žinoma stebėsiu Pasaulio čempionatą ir nuo futbolo toli nepabėgsiu. Pats laisvalaikį mėgstu leisti aktyviai.

– Ačiū.