#kaslaimės
Merginos nusileido čempionėms

Antradienį Gargždų miesto stadione “Bangos” merginos 2:6 nusileido daugkartinėms Lietuvos čempionėms Šiaulių “Gintra-Universitetas” futbolininkėms.

Iš protokolo. Banga (Gargždai) – Gintra-Universitetas (Šiauliai) 2:6 (0:5).
Teisėjas – L.Jonušis. Žiūrovų – 50.
Įvarčiai: 64 min. V.Žatkina, 84 min. L.Gedminaitė (Banga); 15 min. S.Veličkaitė, 34 min., 43 min. ir 44 min. J.Cubrilo, 42 min. P.Potapova, 50 min. D.Gailevičiūtė (Gintra).
Įspėjimai: 38 min. K.Pranulytė, 63 min. V.Žatkina (Banga); 74 min. A.Mikutaitė, 86 min. S.Karasiovaitė (Gintra).
“Bangos” sudėtis: V.Jurgaitytė, D.Švarcaitė, R.Tarasevičiūtė (76′ A.Gedminaitė) , K.Žiliūtė, L.Ubartaitė (71′ E.Petrauskaitė), V.Žatkina, P.Narbutaitė, K.Pranulytė, M.Grikšaitė, M.Judeikytė (80′ A.Bondarenko), L.Gedminaitė.

Šį sezoną vėl Lietuvoje lygių neturinčioms šiaulietėms kurį laiką nesisekė pralaužti aktyviai žaidusios “Bangos” gynybos. Visgi 15 minutę viešnios po greitos kontratakos pasiuntė S.Veličkaitę prieš V.Jurgaitytę ir šiaulietės išsiveržė į priekį.
Ilgą laiką drausmingai žaidusios gargždiškės besibaigiant pirmajam kėliniui buvo nubaustos už bandymus demonstruoti individualų meistriškumą – šiaulietės vieną po kitos įvarčiais vertė “Bangos” klaidas ir prieš pertrauką skirtumas išaugo iki 0:5.
Antrojo kėlinio pradžioje šiaulietė D.Gailevičiūtė įspūdingu tolimu smūgiu padidino viešnių pranašumą iki 0:6.
Netrukus kiek netikėtai mūsų merginos įgijo kiekybinę persvarą – viena iš šiauliečių patyrė traumą ir nebegalėjo tęsti rungtynių, o vienintelį turėtą keitimą viešnios jau buvo išnaudojusios (traumą patyrė būtent po keitimo aikštėje pasirodžiusi L.Hudchanka).
“Banga” pradėjo aktyviau spausti varžoves ir vis dažniau viešėjo prie šiauliečių vartų. 64 minutę V.Žatkina puikiu tolimu smūgiu pirmąjį kartą privertė viešnias traukti kamuolį iš tinklo, o 84 minutę L.Gedminaitė po užsitęsusios atakos antrą kartą pasiuntė kamuolį į “Gintros-Universiteto” vartus.
Paskutinėmis rungtynių sekundėmis gargždiškėms pristigo sėkmės, kad kamuolys ir trečią kartą atsidurtų šiauliečių vartuose – po individualaus reido M.Grikšaitė iš baudos aikštelės sukirto į virpstą.
Tai pirmas kartas per tarpusavio dvikovų istoriją, kai mūsų merginoms prieš čempiones pavyko laimėti bent kėlinį.
Kitas rungtynes mūsų merginos žais Šiauliuose birželio 3 dieną 12 valandą su Šiaulių SG-FA.

Jurgitos Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”32″ gal_title=”20180529″]