#kaslaimės
K.Gnedojus: komanda turi potencialo žaisti geriau

 

Įsibėgėjus sezonui kalbiname vieną pagrindinių komandos gynybos ramsčių KAZIMIERĄ GNEDOJŲ.

– Nuo kelerių metų pradėjai žaisti futbolą, kokia buvo karjeros pradžia?

– Tėtis į futbolo treniruotes atvedė 7 metų. Lankiau daug sporto šakų. Be futbolo dar lankiau krepšinį, lauko tenisą, plaukimą, lengvąją atletiką. Pritrūkus laiko teko rinktis vieną sporto šaką, labiausiai tiko ir patiko futbolas, tai ir likau prie šios sporto šakos.

– Kokiu futbolininku labiausiai žaviesi? Galbūt turi savo idealą, į kurį stengiesi lygiuotis?

– Lionel Messi. Negali nesižavėti jo kamuolio kontrole. Vienas pats gali apžaisti 3-4 žaidėjus.

– Per ilgą savo karjerą jau esi rungtyniavęs daugybėje klubų. Pačiam tai jau antrasis sezonas Gargžduose.  Kaip jautiesi „Bangos“ komandoje, kaip įvertintum klubo organizaciją?

– Komandoje jaučiuosi puikiai. Atėjus į komandą buvo daug pažįstamu veidų, tad įsilieti nebuvo sunku. Klubo organizaciją vertinu labai teigiamai. Čia nusistovėjusi tvarka ir stabilumas, ko labiausiai ir norisi.

– Sužaistas pirmasis mėnuo LFF l lygoje,  kaip įvertintum komandos žaidimą ir rezultatus?  

– Na, rezultatai  ir žaidimas nėra tokie, kokių tikėjausi. Manau komanda turi potencialo žaisti geriau. Įtakos turi ir tai, kad dėl traumų esam priversti rotuoti sudėtimi. Tai atsiliepia komandos žaidimui.

– Sužaistos jau 7 rungtynes, kurios komandos paliko geriausią įspūdį, ką įvardytum favoritėmis laimėti šiemet I lygą?

– I  lygoje  daugelis komandų yra panašaus lygio, tad kiekvienose rungtynėse rezultatas nenuspėjamas. Iš sužaistų rungtynių kol kas geriausią įspūdį paliko Utena. O tarp favoritų šiemet laimėti I lygą yra bent 6 komandos.

– Komandoje šiemet didžiąją dalį sudaro jaunimas, pats esi vienas vyriausių narių. Kaip sekasi rasti bendrą kalbą pačiam ir kitiems su jaunimu?

– Su jaunimu sutariam puikiai, bent jau aš taip manau. Reiktų jaunimo klausti. Kol pats buvau jaunas, stengdavausi klausyti ir mokintis iš vyresnių. Šiaip ar taip turim puikius trenerius, kurie surinko ir sustygavo komandą. Futbolo kalba yra viena, kai žinai ir supranti, ko reikalauja treneriai, rasti bendrą kalbą yra kur kas lengviau.

– Nors žaidi vidurio gynėju, tačiau tiek praėjusį sezoną žiūrovus džiuginai įvarčiais, tiek šį jau spėjai pasižymėti puikiu įvarčiu. Išduok paslaptį, kaip pavyksta atsidurti tinkamoje vietoje tinkamu laiku?

– Sunku pasakyti. Jeigu tą paslaptį žinočiau – muščiau kiekvienose rungtynėse. Tiesiog darai tai, kas tuo momentu atrodo geriausia.

– Ko palinkėtum taip gausiai į rungtynes besirenkantiems žiūrovams ir ištikimiausiems fanams?

– Palinkėjimas būtų ir toliau išlikti tokiems aktyviems. Tikiuosi komandos žaidimas  ir rezultatai pritrauks dar daugiau žiūrovų. Jūs mūsų dvyliktasis žaidėjas aikštėje.

– Ačiū.